2016-12-06
Guacamole Dip (set lunch ~ Para Empezar)*Vegetarian choice* 原本同朋友諗住唔駛煩,諗住點一樣嘅野,但係chef極力推薦下,前菜另外點咗Guacamole Dip,其實係咩黎嫁😂😂我唔知呀,不過咩都試下啦!左面係一塊塊三角形,有啲似印度烙/烤餅嘅野,右面係一碗綠色既杰但又有啲creamy嘅野!試下先!與其話似印度烙餅,係淨係個樣似,口感味道一啲都唔一樣!食落真係卜卜脆,有啲啲鹹,配落啲醬食,成個味道中和晒!啲醬好明顯係牛油果(梗係啦⋯廢話),配上粒粒大大粒嘅蕃茄,再黎啲洋蔥同少量辣椒,食落我就覺得好清爽同奶滑嘅口感,牛油果味唔係話太強太濃烈(唔食牛油果嘅人可以試下),避都避唔到嘅蕃茄同埋洋蔥,擺明要你感受清爽嘅感覺;奶滑滑又爽嘅醬料搭上鹹而脆身嘅三角粟米餅,又幾襯哦😂✨雖然menu寫有少量嘅white truffle oil,但我又唔太食得到(其實係咩味嫁🙈)原諒我有食神嘅胃,但無食神嘅味蕾啦🙊如果有人唔食truffle嘅,就應該唔駛太擔心,可以放心點依個試試。
*Vegetarian choice*