2024-06-29 240 views
去上環行街街,買完茶葉,望去對面,見到一間好有味道嘅日式居酒屋,又咁啱到咗晚餐時間,決定一試,好彩有位😆環顧四周,裝橫十分用心,見到好多清酒,自己釀嘅梅酒,仲有好多日式面譜!而且鋪入店內已經感受到員工嘅熱情,難怪坐咗一陣,就感到到很多熟客仔光顧,感覺好温暖❤️❤️三文魚燒飯糰🍙$45入面仲係保持住米嘅軟熟,外面燒得啱啱好,加上三文魚嘅點綴,好味🤤❤️芝士年糕 $28第一次見到芝士年糕夾住紫菜食,估唔到又幾夾!❤️炸雞軟骨 $58炸得好好👍🏻外面嘅炸粉漿厚度剛好❤️燒鱈魚片$78另一樣我去居酒屋必嗌嘅食物,有無人都係?❤️厚切牛舌$58又厚又嫩,好鬼好食呀😋必點必點!❤️明太子燒豆腐$45明太子鹹味配上燒豆腐,夾得好好!❤️牛油燒翠玉瓜$28翠玉瓜燒得超juicy,上面仲會加少少櫻花蝦仔😍❤️脆炸蓮藕片$48做下酒菜真係一流,炸得非常脆,然後灑上黑胡椒同鹽,好似食薯片咁,超正👍🏻❤️蜜糖芥末燒紐西蘭羊架 $78 羊架熟度剛好,配上蜜糖芥末,增加咗成個菜式嘅層次,而且旁邊仲配有wasabi👍🏻加咗Wasabi都好好食!❤️Sapporo $40呢個唔使介紹啦!去居酒屋點可以唔飲啤酒?而我每次見到Sapporo都

❤️三文魚燒飯糰🍙$45

❤️芝士年糕 $28
第一次見到芝士年糕夾住紫菜食,估唔到又幾夾!

❤️炸雞軟骨 $58
炸得好好👍🏻外面嘅炸粉漿厚度剛好

❤️燒鱈魚片$78
另一樣我去居酒屋必嗌嘅食物,有無人都係?

❤️厚切牛舌$58
又厚又嫩,好鬼好食呀😋必點必點!

❤️明太子燒豆腐$45
明太子鹹味配上燒豆腐,夾得好好!

❤️牛油燒翠玉瓜$28
翠玉瓜燒得超juicy,上面仲會加少少櫻花蝦仔😍

❤️脆炸蓮藕片$48

❤️蜜糖芥末燒紐西蘭羊架 $78

❤️Sapporo $40
呢個唔使介紹啦!去居酒屋點可以唔飲啤酒?而我每次見到Sapporo都必嗌👍🏻

❤️日本蘋果梳打 $35
朋友最喜愛就係蘋果汁,佢話蘋果汁同梳打味平衡得好好👍🏻

2024-06-29