2022-02-17 529 views
回頭咗幾次嘅高質居酒屋,上年聖誕節book到位去食🥳居酒屋行日本風裝修,燈光偏暗,值得一讚枱與枱之間嘅距離幾舒適,整體營造到居酒屋好舒適嘅氛圍,好啱慢慢食嘢、傾吓計嘅感覺( ´▽`) 我地都想可以趁熱食到啲嘢食,所以分咗幾次落單,可以慢慢歎~ 👨🏻‍🍳📸 蟹肉厚玉子燒❤️‍🔥呢到嘅玉子燒係我必order之物!! 佢個玉子又厚又甜,包住好多蟹肉,個醬汁唔會太濃,完全滿足到我嘅口腹之慾🤤之前已經食過一門嘅芝士厚玉子,一樣好出色✨推薦大家試蟹肉先!! 同埋佢烙咗「一門」兩個字喺個面好岩影相,快快手打個卡勁易影得靚😹👨🏻‍🍳📸 蛤蜊香草鐵鍋燒💛湯底鮮甜唔膩,好夾個蛤蜊同啲菇,啲蛤蜊粒粒都好肥,下次都會想再嗌:3👨🏻‍🍳📸 原隻汁燒明太子日本魷魚❤️‍🔥好surprise到我嘅一味燒物! 覺得每次去餐廳嗌魷魚都係心理戰,好驚食到橡筋咁嘅魷魚😵‍💫呢個魷魚燒到柔韌有餘😂真係好好咬,而且配明太子醬mayo 加曬分😂😂食得好開心,當日最有印象係呢個\(//∇//)\👨🏻‍🍳📸 燒牛舌串正常水準✨(其他太好食了唔著墨寫呢個😹)👨🏻‍🍳📸 燒羊鞍💛對面嗰個好滿意個燒羊鞍keke o(≧v≦)o🥳 食過2次

蟹肉厚玉子燒
👨🏻‍🍳📸 蟹肉厚玉子燒❤️‍🔥

蛤蜊香草鐵鍋燒
👨🏻‍🍳📸 蛤蜊香草鐵鍋燒💛

汁燒明太子日本魷魚
👨🏻‍🍳📸 原隻汁燒明太子日本魷魚❤️‍🔥

燒牛舌串
👨🏻‍🍳📸 燒牛舌串
正常水準✨(其他太好食了唔著墨寫呢個😹)

燒羊鞍
👨🏻‍🍳📸 燒羊鞍💛
對面嗰個好滿意個燒羊鞍keke o(≧v≦)o🥳 食過2次每次都燒得啱啱好,肉汁燒得入味又嫩口,唔會好重羊羶味(對面嗰份認證🤓我唔怕羶哈哈),啲羊脂都燒得好靚🤤
蟹肉厚玉子燒
蛤蜊香草鐵鍋燒