2010-10-01
今晚星期六, 成個銅鑼灣都爆晒人, 間間食店都要怒等半粒鐘以上, 唉! 都係走離此地比較穩陣, 改地點, 移玉步到大坑搵食, 又想食日本嘢, 見到panda唸起好耐都無食過咖哩飯, 就走入去試試....... 叫左咖哩吉列朱扒飯, 咖哩牛肉飯, 吉列蠔伴沙律1) 咖哩吉列朱扒飯咖哩可選大, 中, 小 辣, 男朋友就選左大辣, 咖哩味都ok, 跟一般的日式咖哩沒有大分別, 吉列朱扒唔脆, 肉淋, 但朱肉味不太重2) 咖哩牛肉飯港式既哩腩飯, 咖哩內加左青紅椒, 無唸過呢樣配料會有貢大影響, 加上牛肉口感同我今日lunch所食既潮式崩砂腩既一樣, 所以成個茶餐廳咖哩牛腩飯出左嚟, too bad !! 另外再要講係佢地既飯, 好一般既日本珍珠米煮成, 無驚喜, 飯與飯之間極唔分明3) 吉列蠔伴西芹同甘筍條吉列蠔好有蠔味, 上台時好熱好脆, 配以三種唔同醬汁, 好味, 伴菜係西芹同甘筍條, 雖然雪到有d乾, 但配以醬汁後, 可以補上佢既不足總括而言, 以一間專門食咖哩既食店而言, 我會覺得不合格, 及有d求其還有一樣更糟既係, 店內有蚊, 很少食店會有蚊, 比較"嘢"蚊既人, 要噴蚊怕水先好
1) 咖哩吉列朱扒飯
2) 咖哩牛肉飯
3) 吉列蠔伴西芹同甘筍條
還有一樣更糟既係, 店內有蚊, 很少食店會有蚊, 比較"嘢"蚊既人, 要噴蚊怕水先好入去