油塘大本型新開咗間親子酒樓,將酒樓+兒童樂園二合一,喺酒樓門口等位悶悶哋,可以陪小朋友去旁邊玩下遊戲先。是夜先來品嚐下酒樓大廚嘅功夫先!黑椒炒牛仔骨通常去酒樓食飯,我鍾意點煲仔小菜,一來夠鑊氣,二來大多數煲仔菜都一定經大廚炒兩炒再上碟,所以熱度十足。而呢款黑椒炒牛仔骨味道濃郁而不太油膩,牛仔骨肉味濃,分量亦多,最鍾意係夠!鑊!氣!鹹魚雞粒豆腐煲嫩滑的豆腐加上雞肉,調味不俗,惟鹹魚味略淡,但依然係送飯必選,推介!清遠走地雞將雞煮熟後,再沾旁邊的蔥油同食。以為係主角的走地雞,味道卻平平,雞肉不太有雞味,肉質不過不失,而蔥油不夠香濃,食落雖然無乜問題,但亦不見得很出色。蒜蓉炒白菜仔

蒜蓉炒白菜仔

蒜蓉炒白菜仔