首先登場嘅係花生醬西多士。哇!呢個西多士咁大舊,好似喺街邊買嗰啲咁,但係又唔係咁chur。個賣相靚到好似化咗妝咁,金黃酥脆嘅外皮,仲要淋上啡色嘅花生醬,睇到我口水已經流到落檯!一啖咬落去,外脆內軟,花生醬香濃得嚟又唔會太甜,簡直係完美組合!👨‍🍳跟住上場嘅係蝦餃。喂!呢隻蝦餃咁大粒嘅?蝦餃皮薄得好似紗咁,透出裡面粉紅色嘅蝦肉,個樣靚到我都唔捨得食!不過為咗大家,我都係豁出去啦!一咬落去,哇!蝦肉爽口彈牙,蝦餃皮香滑可口。最後壓軸出場嘅係藜麥雞肉花椰菜飯。咦?呢個叮叮飯咁健康嘅?我以為叮叮飯就係要油淋淋、肥肥地先夠味㗎!不過一食落去,哇!雞肉嫩滑多汁,花椰菜爽口清甜,藜麥香香地又有嚼勁,個味道層次豐富,完全唔覺得係健康嘢食添!我即刻諗起:「如果以前學校飯堂嘅飯都係咁,我一定日日都食晒!」🏫總結嚟講,我真係估唔到喺將軍澳商場都可以食到咁正嘅叮叮飯!

總結嚟講,我真係估唔到喺將軍澳商場都可以食到咁正嘅叮叮飯!