2024-11-05 17 views
呢日放工醒起要入貨~ 就去到波仔入下貨, 入定等我平時懶得煮飯個陣可以食~ 我買左好多款野食, 有D款唔知點揀好,店員都好好咁推介我~ 我見呢度有水晶蝦餃賣, 有時放假都想食下點心, 但又唔想出去飲茶同人迫, 食呢D 就岩哂! 出黎見到D 點心都好大粒! 好多蝦肉好好食! 另外仲買左個花氐醬西多士! 入面真係有好多醬, 同埋跟指示焗完個西多外層都好脆! 好好食, 唔會輸俾茶記! 有時夜晚想食真係一流! 一定要買幾盒放定係屋企! 另外我仲買左佢個冬瓜盅,呢個盅係低鈉既, 飲落都好清甜! 夏天有得飲真係一流! 超方便! 又有湯渣! 正呀! 我仲買埋芝士泡菜雞粒炒飯, 佢D 芝士真係識拉絲, 呢款都係店員大推話好食! 真係冇介紹錯! 一流! 我仲買埋咖哩牛腩飯為我既宵夜做好準備!

2024-10-30 12 views
收工經開波仔又掃下貨先🛒🛒🛒叮一叮好方便😆做早午晚餐,宵夜都可以😋😋✨ 花生醬西多士估唔到連平時喺茶餐廳食開嘅西多士都有🙂中間夾住嘅花生醬好濃郁喺屋企簡單叮熱就食得金黃金黃好香脆✨水晶蝦餃🍤一包有6粒,蝦餃晶凝通透,餃皮食落煙靭唔會太厚,蝦肉爽彈✨ 新奧爾良雞髀🍗一盒有兩隻,雞髀皮脆肉嫩入味,好juicy✨喳咋|羅宋湯喳咋同羅宋湯都大大碗,好足料呀!仲有多款糖水、粥粉麵飯都有齊下次再去掃貨
收工經開波仔又掃下貨先🛒🛒🛒
叮一叮好方便😆
做早午晚餐,宵夜都可以😋😋

✨ 花生醬西多士
估唔到連平時喺茶餐廳食開嘅西多士都有🙂
中間夾住嘅花生醬好濃郁
喺屋企簡單叮熱就食得
金黃金黃好香脆

✨水晶蝦餃🍤
一包有6粒,蝦餃晶凝通透,餃皮食落煙靭唔會太厚,蝦肉爽彈

✨ 新奧爾良雞髀🍗
一盒有兩隻,雞髀皮脆肉嫩入味,好juicy

✨喳咋|羅宋湯
喳咋同羅宋湯都大大碗,好足料呀!

仲有多款糖水、粥粉麵飯都有齊
下次再去掃貨
2024-10-21 32 views
唔知大家仲會唔會有波仔就係乾硬、即食意粉代表嘅印象?講真半個鐘前我都係咁諗😂但今次行入波仔概念店竟然顛覆晒我對波仔嘅印象原來而家波仔嘅即食食物已經多左好多唔同種類除左即食意粉同飯盒仲有即熱湯品、即熱糖水、甚至即食點心同西多士!嘩!種類多選擇多不在話下店員介紹食物仲係不含防腐劑!!等我仲以為全部都係雪藏無限年嘅冷藏食物🤩即刻好感度大增🆙🆙除左不含防腐劑外波仔食物仲走緊健康路線有低糖、低鈉食物超級老少咸宜👍用料豐富就咁喺外觀都見到底料超過一半👍店員對每樣食物都非常熟悉親切介紹令我好放心咁落力掃貨🤭全部食物都係⼀叮即食處理簡便想要儀式感就用碗碟裝起想簡單就直接食用👍試左幾款食物都好好味尤其係最新推出呢款花生醬西多士口味高度還原🤩🤩下午茶食真係好chill即食蝦餃外皮濕潤蝦肉彈牙相當有驚喜!另外呢個瑤柱冬瓜盅湯低鈉得黎口味無變材料豐富難怪係銷量冠軍🏆從此以後波仔可以包辦晒我嘅早午晚餐了🤭
唔知大家仲會唔會有波仔
就係乾硬、即食意粉代表嘅印象?
講真半個鐘前我都係咁諗😂
但今次行入波仔概念店
竟然顛覆晒我對波仔嘅印象

原來而家波仔嘅即食食物已經多左好多唔同種類
除左即食意粉同飯盒
仲有即熱湯品、即熱糖水、甚至即食點心
同西多士!
嘩!
種類多選擇多不在話下
店員介紹
食物仲係不含防腐劑!!
等我仲以為全部都係雪藏無限年嘅冷藏食物🤩

Type of Meal
Tea
  • 花生醬西多士
2024-10-20 49 views
波仔叮叮抵食又選擇多重點可以買定放喺雪櫃糧尾食又得 趕時間食又得總之就好方便最近推出新品竟然係叮叮西多?我要即刻試下!好食嘅要掃幾盒存貨先花生醬西多士小朋友最愛急凍西多唔需要預先解凍預熱焗爐再焗20分鐘就食得金黃色西多士 焗完唔會出好多油配搭一包糖漿 再加片牛油急凍食品仍然有外脆內軟口感味道合格以上 適合懶人即食花生醬再軟身啲就更好見到而家有點心櫃就買pack水晶蝦餃試下蒸嘅時候好疑惑見蝦餃皮好似幾厚蒸完透明咗食落係煙un軟身竟然蝦餃肉有驚喜 好好味
波仔叮叮抵食又選擇多
重點可以買定放喺雪櫃
糧尾食又得 趕時間食又得
總之就好方便

最近推出新品竟然係叮叮西多?
我要即刻試下!好食嘅要掃幾盒存貨先

蒸嘅時候好疑惑見蝦餃皮好似幾厚
蒸完透明咗食落係煙un軟身
竟然蝦餃肉有驚喜 好好味
TakeAway
叮一叮即刻食得✨波仔Eat Easyʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡波仔真係可以照顧我早午晚三餐👅選擇多 今次掃貨又見到唔少新產品✨三點三下午茶必食《花生醬西多士🥜》西多士金黃色仲好厚 勁邪惡!用微波爐叮一叮 好方便 Tea time食岩哂!切開已經有花生香味 不過略嫌花生醬唔夠creamy 再淋埋糖漿 甜甜地花生味 夠哂肥仔✨可以配杯茶飲 或者開心share 就冇咁膩~經典波仔人氣之選《🐮咖喱牛腩飯🍛》由小學到而家仲賣緊 仲要Keep 住舊包裝🖤牛腩軟腍入味 咖哩汁仲可以撈飯食 惹味!點心少不了《水晶蝦餃🥟》晶凝通透 大大粒✨生活很苦要點甜《喳咋》大大碗又足料💜韓式風味《🧀芝士泡菜雞粒炒飯》滿滿cheese 撈勻夠哂惹味 泡菜酸酸辣辣 胃口大開❤️港式風味《🐷香辣豬肉炒河》微微辣豬肉配上炒河粉 好似茶餐廳食一樣🧡⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 📍 波仔 將軍澳港鐵寶琳站POA 5號舖
叮一叮即刻食得✨波仔Eat Easy
波仔真係可以照顧我早午晚三餐👅
選擇多 今次掃貨又見到唔少新產品✨

三點三下午茶必食《花生醬西多士🥜》
西多士金黃色仲好厚 勁邪惡!
用微波爐叮一叮 好方便 Tea time食岩哂!
切開已經有花生香味 不過略嫌花生醬唔夠creamy
再淋埋糖漿 甜甜地花生味 夠哂肥仔✨
可以配杯茶飲 或者開心share 就冇咁膩~

經典波仔人氣之選《🐮咖喱牛腩飯🍛》
由小學到而家仲賣緊 仲要Keep 住舊包裝🖤
牛腩軟腍入味 咖哩汁仲可以撈飯食 惹味!

點心少不了《水晶蝦餃🥟》晶凝通透 大大粒✨

微微辣豬肉配上炒河粉 好似茶餐廳食一樣🧡

📍 波仔
將軍澳港鐵寶琳站POA 5號舖
2024-10-19 59 views
不時都會去波仔入貨,貪佢款式夠多元化又方便,花幾分鐘加熱就可以開餐,最適合繁忙嘅都市人,而加原來連西多士都有得食,真係估佢唔到!🥜花生醬西多士唔使去茶餐廳都食到,份量好勁,多士中間夾住滿滿嘅花生醬,用焗爐加熱食,外脆内軟🦐水晶蝦餃一包有六隻,用微波爐叮2分鐘就食得,餡料飽滿,蝦肉彈牙🍱即叮即食嘅飯盒,款式選擇超級多日式咖哩豬扒飯:咖喱甜甜地,豬扒爽口咖哩牛腩飯:醬汁濃味,牛腩炆得入味又夠腍,撈飯一流洋蔥豬扒飯:洋蔥汁甜甜地,豬扒份量都算多

🥜花生醬西多士

🦐水晶蝦餃
一包有六隻,用微波爐叮2分鐘就食得,餡料飽滿,蝦肉彈牙

🍱即叮即食嘅飯盒,款式選擇超級多
日式咖哩豬扒飯:咖喱甜甜地,豬扒爽口
咖哩牛腩飯:醬汁濃味,牛腩炆得入味又夠腍,撈飯一流
洋蔥豬扒飯:洋蔥汁甜甜地,豬扒份量都算多
2024-10-16 21 views
[波仔]已經有多年歷史,由最初只有幾款飯,到而家粥粉麵飯、點心、蔬菜、湯類、糖水應有盡有,選擇多到可以天天不同,定時入定貨放冰箱,唔想煮飯,又唔想出街食時可以隨時隨地想食就食❤️花生醬西多士~港式茶餐廳名物,更是下午茶熱門之選,而家喺屋企簡單加熱即可食,而且份量十足,外皮兩面呈金黃色,焦脆香口😋水晶蝦餃~大隻表皮晶瑩剔透,蝦爽口彈牙,口感幾好👍乾炒牛河~有水準,牛河夠乾身又夠味,口感幾豐富😄日式滑蛋豬扒飯~叮完啲蛋依然保持幼滑,豬扒外皮唔會腍,肉質鮮嫩👍芝士泡菜雞粒炒飯~香辣惹味,拌勻芝士真的非常邪惡😍

水晶蝦餃~大隻表皮晶瑩剔透,蝦爽口彈牙,口感幾好👍
乾炒牛河~有水準,牛河夠乾身又夠味,口感幾豐富😄
芝士泡菜雞粒炒飯~香辣惹味,拌勻芝士真的非常邪惡😍
2024-10-14
2024-10-13 23 views
波仔真係由細食到大,睇住呢個香港品牌,真係陪伴長大,周不時就會去波仔買幾盒叮叮看門口,由飯及意粉,到而家湯水,甜品都有花生醬西多士$30,可以氣炸,又可以焗爐,西多士有厚水,並唔係兩塊方包夾埋就算,每盒仲會附送糖漿,切開花生醬滿滿,都幾足料經典之作,星洲炒米$27,估唔到星洲炒米都keep到水準,當然會差少少鑊氣,但係味道都唔錯,半夜止渴之選波仔仲出咗點心,水晶蝦餃$28,一客六粒,每粒都晶瑩剔透,滿滿蝦肉,自行加少少辣醬,更加惹味瑤柱粒冬瓜盅湯$35冬瓜,豬肉,甘筍,蝦仁,冬菇,瑤柱,蓮子清清地好順口,一啲油份都無,而且入面有好多材料,標明不加防腐劑,650ml,好抵飲藜麥雞肉花椰菜飯,個個都想食極唔肥,連波仔都新出花椰菜飯,一定要買一盒試試佢

經典之作,

波仔仲出咗點心,

瑤柱粒冬瓜盅湯$35
冬瓜,豬肉,甘筍,蝦仁,冬菇,瑤柱,蓮子

2024-10-11 61 views
波仔我中學時已食佢,屋企會定幾盒飯/意粉,有時餓就隨時放修微波爐吃熱食,非常方便。除左超市,今日踏完單車經過mtr 寶琳站,入去行個圈入貨。見到花生醬西多士,去茶餐廳都只在tea time 供應,家陣買返屋企幾時食都得!$30 一盒,方包叮完仲鬆軟,有花生醬香!蝦餃大大盒,皮都薄同蝦肉唔會散另外買了幾個飯,都是廿幾蚊起,有芝士泡菜雞粒炒飯、洋蔥豬扒飯同燒雞髀飯,工作忙碌的買回家中享用,叮一彈食得。#波仔 #叮叮 #花生醬西多士 #蝦餃

除左超市,今日踏完單車經過mtr 寶琳站,入去行個圈入貨。

蝦餃大大盒,皮都薄同蝦肉唔會散

#波仔 #叮叮 #花生醬西多士 #蝦餃
首先登場嘅係花生醬西多士。哇!呢個西多士咁大舊,好似喺街邊買嗰啲咁,但係又唔係咁chur。個賣相靚到好似化咗妝咁,金黃酥脆嘅外皮,仲要淋上啡色嘅花生醬,睇到我口水已經流到落檯!一啖咬落去,外脆內軟,花生醬香濃得嚟又唔會太甜,簡直係完美組合!👨‍🍳跟住上場嘅係蝦餃。喂!呢隻蝦餃咁大粒嘅?蝦餃皮薄得好似紗咁,透出裡面粉紅色嘅蝦肉,個樣靚到我都唔捨得食!不過為咗大家,我都係豁出去啦!一咬落去,哇!蝦肉爽口彈牙,蝦餃皮香滑可口。最後壓軸出場嘅係藜麥雞肉花椰菜飯。咦?呢個叮叮飯咁健康嘅?我以為叮叮飯就係要油淋淋、肥肥地先夠味㗎!不過一食落去,哇!雞肉嫩滑多汁,花椰菜爽口清甜,藜麥香香地又有嚼勁,個味道層次豐富,完全唔覺得係健康嘢食添!我即刻諗起:「如果以前學校飯堂嘅飯都係咁,我一定日日都食晒!」🏫總結嚟講,我真係估唔到喺將軍澳商場都可以食到咁正嘅叮叮飯!

總結嚟講,我真係估唔到喺將軍澳商場都可以食到咁正嘅叮叮飯!

2023-02-27 202 views
自從買咗氣炸鍋之後 不停物色唔同氣炸小食前排經過波仔見到大大個Kitkat西多士宣傳估唔到佢哋除咗微波爐小食 氣炸鍋產品都有!即刻買左返去做下午茶試吓如何😛______________________________/朱古力脆脆西多士 / $42係咁多款朱古力之中 本身已經最鍾意KitKat今次竟然將西多士同Kitkat朱古力結合 不得了😂冷凍取出之後 直接氣炸/焗爐加熱就食得真係超級方便 打開就見到靚仔金黃嘅西多士真心估唔到今次圖片唔係只供參考個成品出到嚟同個盒嗰張相真係有九成似😂👍🏻而且味道比想像中好 麵包外脆內鬆軟中間夾滿KitKat朱古力醬 份量都適中唔會太甜重點係氣炸完之後唔會好油膩 冇咁邪惡🤟🏿好厚身好大件 食完一個身心靈都好滿足😛______________________________/ 油條 / $22/ 冬菇滑雞粥 / $24/ 花生肉粒粥 / $24另外原來除咗微波爐粥 而家連油炸鬼都有🤣同西多士一樣係微波爐翻熱就食得食粥真係唔可以冇油炸鬼 🫡放喺冰箱隨時有得食好方便😛🫶🏻______________________________氣炸鍋同微波爐料理 真係偉大發

自從買咗氣炸鍋之後 不停物色唔同氣炸小食
前排經過波仔見到大大個Kitkat西多士宣傳
估唔到佢哋除咗微波爐小食 氣炸鍋產品都有!
即刻買左返去做下午茶試吓如何😛

放喺冰箱隨時有得食好方便😛🫶🏻

氣炸鍋同微波爐料理 真係偉大發明之一
放喺冰箱 隨時隨地拎出嚟 輕鬆返熱就食得🤭
屋企附近有間波仔真係好方便 性價比又高😛🫶🏻
我得閒都會買定d波仔叮叮飯喺屋企同公司食,因為貪佢夠平同方便,而且食物質素重好唔錯tim😍我前幾日再去入貨嘅時候,竟然發現佢有新出嘅KitKat朱古力🍫脆脆西多士,同埋油炸鬼‼️有新嘢,我當然即時要買嚟試啦🤭呢2款小食係用氣炸鍋整返熱就可以食㗎啦♥️真係好方便呀KitKat朱古力脆脆西多士平時我超級鍾意食西多😂估唔到宜家宵夜或者下午茶☕️自己都可以整到嚟食🤩呢個西多入面d KitKat朱古力好夠濃味,正呀👅至於出面個麵包皮整返熱,又幾脆身,十足十茶餐廳🍴即整嘅味道!(如果屋企有蜜糖🐝,加埋上去會更加正)油炸鬼 有時候宵夜齋食粥真係有d寡寡哋,宜家用氣炸鍋炸埋d油炸鬼嚟食就啱晒啦😻呢個油炸鬼雖然無粥鋪即整嘅咁脆口,但我就覺得反而無咁熱氣👍🏾而且食完就唔駛再食其他零食啦😂宵夜小食當然唔少得糖水啦,一盒買返屋企,可以放半個月左右,而且隨時食都得,唔駛專登落街買,好方便😋

呢2款小食係用氣炸鍋整返熱就可以食㗎啦♥️真係好方便呀
KitKat朱古力脆脆西多士

油炸鬼

2021-06-10 135 views
Tasty but Mighty🥢 My Supper Moment💫..波仔日韓美食節又到喇🥳‼️ 今次多款日本🇯🇵 & 韓國🇰🇷 產地直送美食新產品登場,趁住呢個時間當然要大量掃貨吧🛒🛍。就算宵夜半夜肚餓在家都無有怕。ll 🍝 (濃郁Bacon Cream Sauce);ll 🍚 (Kimchi Chicken w/ Cheese 好下飯);llll 🍧 (Pumpkin Puree w/ Coconut Cream 味道夠夾);🥬 (韓國泡菜唔少得 CJ Bibigo KIMCHI),宵夜好似豐富左啲👻。..原來即日起。。於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買喔‼️..

l[白汁芝士煙肉意粉]l 🍝 (濃郁Bacon Cream Sauce);

l[芝士泡菜雞粒炒飯]l 🍚 (Kimchi Chicken w/ Cheese 好下飯);

l[椰汁紅豆南瓜蓉]l
l[韓國正宗泡菜]l 🍧 (Pumpkin Puree w/ Coconut Cream 味道夠夾);🥬 (韓國泡菜唔少得 CJ Bibigo KIMCHI),宵夜好似豐富左啲👻。
原來即日起。。
於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買喔‼️
2021-06-09 71 views
波仔最近有個波仔日韓美食節,崇韓嘅我又點可以錯過😂救命,真係一有韓國嘢就忍唔住🥺🔥芝士泡菜雞粒炒飯❤️‍🔥入面又真係堅有泡菜架喎🤣小小小小辣~同埋啲芝士做到拉絲效果!加埋雞粒,都幾有韓國風味🤪🔥迷你韓式烤肉芝加哥pizza❤️‍🔥呢個真係同我推爆佢!痴線,真係一秒返韓咁濟😳唔使叮太多~出到嚟個底雖然淋咗小小,但真係韓國味道🥺烤肉係甜甜的,底下嘅燒烤醬好惹味,加埋拉絲芝士,買多幾個返屋企做宵夜一流🤣有幾款味~藍莓個款都想試!🔥白汁芝士煙肉意粉❤️‍🔥呢款就偏淡身😂我呢啲食開重口味嘅會覺得清咗啲,想落Tabasco🤣🔥椰汁紅豆南瓜蓉❤️‍🔥本身自己都中意南瓜,但入口完全食唔到南瓜味😂反而俾椰汁蓋過-其實波仔仲有其他日韓直送嘅產品,日本個個roll cake都有😳依家買仲有85折優惠價!好似幾抵喎

🔥芝士泡菜雞粒炒飯

加埋雞粒,都幾有韓國風味🤪

🔥迷你韓式烤肉芝加哥pizza

🔥白汁芝士煙肉意粉

🔥椰汁紅豆南瓜蓉

2020-12-25 116 views
近日疫情嚴峻,防疫措施大幅收緊,二人限聚令及晚市禁堂食繼續維持,得乖乖留在家吃飯。有時候不想吃外賣,家裡就長備【波仔】食品看門,任何時候要叮來吃,都非常方便。每次必選"鮮茄牛肉醬意粉",牛肉醬香口,份量滿滿,足以拌勻所有。意粉質地對版,牛肉碎帶嚼勁,茄醬酸香十足,令人胃口大開。父親的"日式咖喱豬扒飯"豬扒份量比想中多,預先切開方便食用。日式咖喱汁香甜,配上紅蘿蔔粒及洋蔥碎,很有日本風味。飯粒軟硬適中,飯量足夠成年男子食用。見到新推出的清湯牛腩,又有優惠價,便買來嚐嚐。打開盒後只需整袋放進熱水番熱就可食用,非常方便。湯頭以蘿蔔及香料熬製,清新不油膩,牛腩肉質軟腍,原汁原味。羅宋湯大大碗,內有各式蔬菜及肉粒,尚算足料,份量夠2人進食。湯內下了胡椒,酸酸甜甜又有點點辣,辛香醒胃,冬天喝下渾身是暖。
鮮茄牛肉醬意粉
日式咖喱豬扒飯