2017-01-06 551 views
聽聞星廚都有一段日子,上次去開食餃子嗰陣無意中發現原來就晌附近,趁呢日就去試試.佢係間西餐廳,裝修就比較港式風味.聖誕同新年啱啱過冇幾耐,所以餐廳入面仲有唔少相關嘅節日裝飾.午餐餐牌係手寫嘅,字體非常秀麗.參詳過後都係對主餐牌嘅主菜更感興趣,另外仲叫咗兩份小食一齊試試.芝士焗蟹蓋個蟹蓋入面釀咗一絲絲蟹肉,同埋混合咗啲洋蔥粒同煙肉粒,上面鋪咗層芝士,再焗香而成,唔會焗得太乾太濕,口感爽脆,都幾juicy甜香.伴碟嘅雜菜用咗黑醋調味,都幾清新.一口牛脷拎到嚟嗰陣已經稍涼,厚切嘅牛脷肉香軟熟而嫩滑,唔濃但夠惹味,感覺都唔錯.是日餐湯係南瓜湯,湯入面有少少南瓜蓉,每口都係淡淡甜香,蒜蓉多士亦算脆口.主菜方面起初想試安格斯西冷扒或穀飼法式豬扒,最後都係試咗香煎加拿大比目魚,煎得魚皮焦脆,魚肉唔鬆散,食起嚟軟綿,烹調時用咗鹽嚟調味,鹹度濃郁.用嚟蘸嚟食嘅醬汁酸酸甜甜,魚身底下仲有炒雞髀菇,香菇,炸薯角,雜菜等等,食多啲蔬菜可以中和肉類嘅膩感.餐飲我就叫咗熱檸茶,檸檬清香又可以消滯.雖然餐廳嘅陳設同風格係走港式西餐廳路線,但食物嘅質素算唔錯亦唔頹.下次再嚟嘅話會試試呢度馳名嘅烤焗鹹豬手,聽聞性價比好
佢係間西餐廳,裝修就比較港式風味.
午餐餐牌係手寫嘅,字體非常秀麗.
芝士焗蟹蓋
一口牛脷
南瓜湯
香煎加拿大比目魚
熱檸茶
餐飲我就叫咗熱檸茶,檸檬清香又可以消滯.

雖然餐廳嘅陳設同風格係走港式西餐廳路線,但食物嘅質素算唔錯亦唔頹.下次再嚟嘅話會試試呢度馳名嘅烤焗鹹豬手,聽聞性價比好似幾高.