2019-05-06 55 views
灣仔比人嘅感覺就係商業區,周圍都係連鎖食店,貴價唔好食但其實利東街嗰邊d後巷仔有好多有特色嘅小店,呢間港式酒吧就係一個例子,佢仲要係巷最入間舖仔,唔係有人介紹都真係唔會搵到。呢間酒吧舖面細細,位置唔多,但就顯得寧靜,同朋友黎飲野吹下水都唔會怕嘈呢到主打港式fusion菜,不過因為係酒吧嘅關係,小食居多,主菜嘅就都係比較濃味香口,可以送酒嘛~連儂薯條($78)薯條係酒吧嘅必吃小食,章魚燒又係好受香港人歡迎嘅街頭小食,兩者夾埋就做成咗呢道連儂薯條!薯條新鮮即炸,香脆可口,而且條條都又長又完整,滋味好多!加咗章魚燒嘅汁同沙律醬就更加惹味一大碗薯條夠送幾枝啤酒啦!避風塘芝士蟹腸粉($168)避風塘炒蟹好多人都中意食,呢隻味配腸粉就真係聞所未聞,但又出奇地夾啵咸咸香香嘅炸蒜就熟悉嘅口味,芝士汁有點膩但又係好吸引人嘅味道,大量嘅蟹肉帶出陣陣有鮮味,蟹籽又增添口感,本身無咩味嘅腸粉配埋以上所有野係前所未有嘅新感覺
灣仔比人嘅感覺就係商業區,周圍都係連鎖食店,貴價唔好食
連儂薯條($78)
一大碗薯條夠送幾枝啤酒啦!
避風塘芝士蟹腸粉($168)