2017-11-20 114 views
生日大日子,男朋友帶左我去呢度食呢間平價fusion菜!開頭睇個餐廳名,以為系普通茶餐廳,點知原來系高質餐廳!有心思,估你唔到啊!我地去到時好多人,好熱鬧啊!睇黎真係好受歡迎啊!無論裡面望出去定外面望入黎,都好有feel,好正啊!我地開始揀野食啦!我地揀左一個鐵板餐(甜餐包、龍蝦湯、法式香草烤羊架配秘製汁)、龍蝦汁蝦球伊麵、蒜蓉西蘭花、桂花雪梨玻璃茶同雪糕紅豆冰。甜餐包好鬆軟,好香!搽左牛油更香!兩個人分就岩岩好,如果唔係就會好飽嫁啦!龍蝦湯嘅龍蝦味好重,一黎到時已經聞到好重嘅龍蝦湯味,重點系已經隔著層酥皮啦!龍蝦肉都好多,用料好足!配埋酥皮一齊食,超有口感,好match啊!可見餐廳都好dum本啊!烤羊架配秘製汁嘅羊岩岩好熟,肉質好捻!我就麻麻地生野,呢個就剛剛好!秘製汁真係好好味,我地問過個度嘅負責人,佢地話大廚嘅秘製汁黎嫁,大廚都唔講佢地知!!真係好match啊!薯條整得剛剛好,好脆,點番茄醬一流啊!西蘭花同番茄可以做到清新口氣嘅作用,亦可以有開胃嘅作用!蝦球伊麵嘅分量真係唔係你想像到!好!多!啊!龍蝦汁好多,撈埋一齊終於唔使食dry撈麵啦!伊麵嘅麵質整得好爽口,好彈牙,即使撈左汁

無論裡面望出去定外面望入黎,都好有feel,好正啊!

法式香草烤羊架配秘製汁(送餐包)

法式香草烤羊架配秘製汁(轉酥皮龍蝦湯)

法式香草烤羊架配秘製汁

龍蝦汁蝦球伊麵

蝦球伊麵嘅分量真係唔係你想像到!好!多!啊!龍蝦汁好多,撈埋一齊終於唔使食dry撈麵啦!伊麵嘅麵質整得好爽口,好彈牙,即使撈左汁好耐,一啲都唔會捻!蝦肉好多,唔洗我講,就咁望相都知啦!最重要系,佢幫你撩埋啲蝦嘅腸出黎,男朋友好驚食呢啲蝦,但都贊不絕口!仲話啲蝦好爽口添啊!
蒜蓉西蘭花

西蘭花,好甜好甜好甜!唔係落左糖個種甜,系真系菜甜個仲!蒜蓉好多,好香,系我嘅最愛啊!蒜蓉西蘭花真係冇得輸!食落亦覺得唔係用好多油去炒,健康啲!
玻璃茶(桂花雪梨茶)

桂花雪梨茶好清潤,呢種天氣飲系非常好!用料非常多,雪梨味好出,桂花味亦能令成壺茶變得好清甜!翻到屋企都想整反壺黎飲啊!唔講唔知,佢用嘅水系日本三和電解還原水,有排毒功能,有助抗衰老。見到日本人咁年輕就知佢地飲嘅水系幾咁高要求啦!餐廳用呢種水去沖呢壺茶,可以加強功效啊!
雪糕紅豆冰

雪糕紅豆冰嘅雪糕系vanilla favor,我同男朋友都超中意食vanilla!另外佢系真係將大冰打成沙冰等雪糕溶左一齊飲,變左好香嘅雲尼拿沙冰味!再加埋紅豆原本嘅甜味,成杯飲品又香有甜,冰溶左,飲落又香又滑!好正啊!

佢地宜家仲做緊like fb優惠,我地一開頭冇留意到,冇like到,但就算唔要discount都值回票價啦!另外,個度嘅員工好樂意解答你嘅問題,亦好樂意去改善有咩不足,我覺得呢樣真係好好嘅態度!客人食得開心,員工做嘅開心,我想呢個系老闆最想見到嘅野啦!男朋友果然冇帶錯啊!反正都系附近返工,實會再黎試下其他野!
2017-11-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
法式香草烤羊架配秘製汁(送餐包)
法式香草烤羊架配秘製汁(轉酥皮龍蝦湯)
法式香草烤羊架配秘製汁
龍蝦汁蝦球伊麵
蒜蓉西蘭花
玻璃茶(桂花雪梨茶)
雪糕紅豆冰