2022-04-13
經過九龍城被呢間叫mamamia既logo吸引住!鮮黃色既logo配上灰色主調帶出鮮明對比感,餐牌有各款自家手製pizza亦可以自選配料.今次見到佢地推出左2款充滿港式風味特色pizza,就即刻試試.避風塘pizza 香港大牌檔風style同意大利pizza mix & match既感覺會係點?mamamia呢款新推出既口味就係答案!pizza上鋪滿炸得香脆可以連殼食既大蝦及海量炸蒜再配上mozzarella cheese同蒜蓉醬令整個風味香口,帶出一陣甘口焦香既惹味感.pizza批底唔會過厚,簿身脆口,批邊唔會過焦燶,再配上拉絲感十足既芝士整個口感更正.伏特加直通粉以蕃茄,伏特加,巴馬臣芝士,洋蔥,辣椒醬製成意粉醬.雖然有烈酒伏特加但入口酒味唔會過嗆喉反而同蕃茄帶出一陣特別化學作用令蕃茄更鮮甜.加上辣椒醬帶出酸酸辣辣既口味,好開胃.圓桶形既直通粉面上帶有坑紋可以掛汁更多醬汁.余均益雞翼同樣帶出港式同西式fusion風味,將classic既水牛城雞翼配上余均益辣椒醬及藍芝士醬帶出一種煥然一新既感覺!雙重辣勁雞翼食落更刺激更香口.松露意大利雲吞意大利雲吞內加上creamy既芝士再配上黑松
避風塘pizza
伏特加直通粉
余均益雞翼
松露意大利雲吞
意大利雲吞內加上creamy既芝士再配上黑松露忌廉汁令口味更濃厚.外層雲吞皮帶出一陣蛋香煙煙韌韌口感,外煙韌內creamy內餡令口感更豐富.
意式奶凍
奶凍帶濃郁奶香又滑溜,甜味啱啱好唔會過甜膩.