2023-03-07
呢間真係唔值得入去食 奉勸大家附近有其他火鍋店就揀其他 除非你大把錢無掟駛 d好評唔知點黎.……首先 講湯底:花膠雞鍋。湯底 $198 1. 以為雞湯好common好穩陣 結果係「傑」過碗仔翅 似係生粉+水+雞粉開出黎 扮個湯好有膠質(佢寫架 寫話有花膠 咁緊係無 膠質既湯 同生粉既湯 分得出既)2. 飲落係雞粉+味精味 用超市雞湯應該仲好飲 無雞味3. 個湯係一舊雞都無 得雞粒 粟米雞粒飯既雞粒第一次用芡汁/湯羹咁「傑」既湯打邊爐 都幾唔開胃 同味道好差 無雞味4. 湯入面有唔少豬皮 無錯 係豬皮 我唔明豬皮係花膠雞湯既作用係咩 扮花膠定好睇d定飽肚 唔知…….第二 火鍋料: 呢間野係單點 價錢自然貴d 但食材都應該起碼要正正常常1. 油麥菜 — 好多都穿左窿 明顯無揀過 份量都少2. 牛肩胛 — 送到黎係黑邊 叫佢換過碟 好左少少 得好少同好薄 唔知有無100g 攤出黎鋪滿個娃娃菜就完左3. 文蛤(活)—佢寫明活 即意思係新鮮?但食落唔似 好快甩哂殼兼無味 同冰鮮蜆差唔多 同埋好細隻 熟左得1-2粒豆豉咁大 下下要係個湯羹堆雞粒到搵番粒肉仔出黎都幾辛苦4. 毛肚 — 正常 浸湯煮都
.……
4. 毛肚 — 正常 浸湯煮都無咩味
5. 鵝腸—正常
6. 蛋餃 — 正常
……
第三 野飲:大紅袍奶茶。 呢個價正正常常。
……
第四 生果:佢有生果任食 當日係西瓜同哈密瓜 但好少同唔甜… 唔駛錢就由佢啦
……
最後 服務:有禮貌既。但個羹未熱未滾 係咁反覆叫我飲個湯 話個湯原本熟左飲得(我一飲 暖都唔暖下 點飲..)連湯入面既菇都熟唔到。我想較大少少個火 好似好驚我會整壞咁 即刻好緊張問我地想做咩… 時不時埋黎較黎較去睇。比佢搞到我食得有d壓力
……
埋單$776/2個人。 呢個價真係唔值得 建議呢個價去食火鍋放題。去得單點火鍋店 預左貴d 但至少要食材好過放題店。但呢間湯底好差 單點唔平 食材又唔太新鮮/麻麻 質素分分鐘同火鍋放題既料差唔多。
比我揀 我唔想再比多次機會佢 比700幾蚊食咁既野
花膠雞湯