2023-09-01
今次呢間拉麵店係同事推薦既,同事一個人發掘左呢間都幾隱世既拉麵小店,佢推薦雞白湯拉麵,仲講到必試拉麵之一!講到甘好食,引起左我既興趣,於是我收工拉左個朋友陪我去試試。🤩🤩店舖位置有少少難搵,係大街後面既小巷,店面充滿了日式風格,一睇就知道係日式餐廳。店員姐姐都係外國人,落單同溝通用簡單英文就ok了,店員姐姐仲好熱情介紹佢哋既招牌菜,仲推薦我哋食煎餃子同邊款雞白湯拉麵,我最後簡左最豪華既-特盛雞白湯拉麵,睇相覺得好靚好多材料,上到檯的確賣相靚得黎,香味都好吸引!炸蓮藕炸到好似薯片一樣甘香脆!如果佢出個炸蓮藕小食,應該會吸引人再encore !麵底有兩款可以簡,我今次簡左個捲曲麵,捲曲麵有少少蛋味,有啲偏鹼水麵質,掛湯能力還可以。湯底白雪雪,飲啖覺得好好味,比起豚骨拉麵既油脂味會少一點,多一啲清爽,雞件超大件,份量毫不手軟,雞件吾柴口,食落有少少黑胡椒調味,淡口同時又帶一點刺激,軟滑雞件係保留左雞既肉質既口感。豪華版本的確食得幾過癮!煎餃子皮薄餡靚,煎得香脆又熱辣辣,吾錯吾錯!檯上有自助既檸檬水飲落清清地,可以減少口中既味道,食完拉麵飲返杯水都吾錯!講起拉麵店不得不提佢哋既辣芽菜,睇落佢哋
煎餃子皮薄餡靚,煎得香脆又熱辣辣,吾錯吾錯!檯上有自助既檸檬水飲落清清地,可以減少口中既味道,食完拉麵飲返杯水都吾錯!講起拉麵店不得不提佢哋既辣芽菜,睇落佢哋既辣芽菜吾係好紅,仲以為吾係好辣,點知佢比想像中仲辣!鍾意食辣既朋友先好試!吾係可能會辣親🫣
總結黎講,的確吾錯,服務好好,店員姐姐又熱情,雖然位置不在大街旁邊,但係卻有在小巷餐廳既小店情懷,服務質素之好,真係值得大讚!加上拉麵做的好好,味道好,令人難以忘懷,我一定會再黎食過的!下次要同返推薦果位同事黎幫襯!