2023-06-24
去日本咁多日都無食過辣野,一番黎就忍唔住同港島番工ge朋友嚐辣🤤瘋狂牛肉面(紅湯)BB麻 BB辣 $109湯底好濃,好似紅燒牛肉麵咁,朋友食得辣,佢話下次再食要中辣🤣面質唔算彈牙,但感覺啱啱好☺️最驚喜係牛肉,正正方方,食落超"冧",相信婆婆👵🏻都食到😆而且完全唔會有渣💯瘋狂擔擔面 BB麻 BB辣 $109一黎到見到勁多肉醬,係乾拌麵果種,無湯的,麵同牛肉麵一樣,d麵未撈已經上曬色😍😍,食落帶有麻醬味,十分惹味,啱我呢d重口味ge人😌,同樣唔太辣,啱初食辣而有想體會川菜ge人,而且好貼心有幾條菜芯,仲有唔少青瓜絲,有番d膳食纖維☺️**落單時我講咗走花生,店員即刻問有冇花生敏感❗所以大家留意下啊~夫妻肺片 +$33上碟好多芫荽😂,MENU顯示有一隻辣椒,的確比起BB辣更辣😮,程度大約小辣至中辣,而且牛舌、牛肚切得好薄,所以好吸辣汁,辣得黎但好上癮🤭燒椒茄子 +$33出奇地覺得好辣🙈,明明MENU顯示只有半隻辣椒,可能加咗香醋同一啲青辣椒,形成的酸辣係我食唔到ge辣🥲,蘸夫妻肺片汁會更好🤓,整體都幾開胃,只不過加錢叫就…份量可以多d🙈 成都老冰粉食川菜一定要叫ge甜品,滑嘟嘟,清涼舒服,十分
瘋狂牛肉面(紅湯)BB麻 BB辣 $109
瘋狂擔擔面 BB麻 BB辣 $109
夫妻肺片 +$33
燒椒茄子 +$33
成都老冰粉
食川菜一定要叫ge甜品,滑嘟嘟,清涼舒服,十分解辣!🤗
飲品類型健康,自家煲的,味道正常😚