2021-09-02
係油麻地窩打老道經過見到呢間cafe,見到門口窗邊位已經係個打卡位😍 好溫暖既氣氛!入去後見到空間不大,但有兩層,我地沿著樓梯走上一樓,一人一份set dinner🍽 再另叫小食~一set本身包左一份主菜,一碗湯、牛角包同飲品😋 我地叫左如下:..🍝意大利白酒香辣蜆肉扁意粉Linguine alle Vingole賣相很吸晴很加分🤩見到有好多蜆,好足料!意粉好香口好爽,蜆肉用白酒烹調過,白酒既味道超突出,亦都帶出左蜆肉既鮮美,很不錯😋..🦀墨魚汁蟹蓋蟹肉意大利飯Squid Ink Risotto Crab claw meat墨魚汁意大利飯上擺放了蟹蓋,蟹蓋裡面有著超多蟹膏蟹肉,好鮮🤩 流口水了🤤 誠意之處是意大利飯裡還會夾雜著蟹肉,連埋飯食好入味😌..🦪酥炸北海道生蠔 Fried Oysters必點小食!!!超好食😍😋 粉漿不會厚,蠔肉肥美且鮮,炸得香脆,配埋沙律醬,出色! .🍲是日餐湯 - 南瓜忌廉湯讚耶~南瓜湯唔會好膩,反而好清甜!加埋忌廉,好幼滑👍🏻..🥐牛角包媽呀想不到只屬配角的前菜 - 牛角包係如此出色!!!食一個,你不會後悔😌 蛋香味很突出兼鬆軟,難怪圍繞牛角包的都是好評了
🍝意大利白酒香辣蜆肉扁意粉
Linguine alle Vingole
🦀墨魚汁蟹蓋蟹肉意大利飯
🦪酥炸北海道生蠔 Fried Oysters
🍲是日餐湯 - 南瓜忌廉湯
讚耶~南瓜湯唔會好膩,反而好清甜!加埋忌廉,好幼滑👍🏻.
🥐牛角包
媽呀想不到只屬配角的前菜 - 牛角包係如此出色!!!食一個,你不會後悔😌 蛋香味很突出兼鬆軟,難怪圍繞牛角包的都是好評了!.
☕️ 自由橋 Liberty Signature
見到係招牌,就試試佢🤩 採用雲呢拿、蜜糖同凍咖啡製成,而上面橫放了一條辣椒🌶️ 店員說可以整少少落咖啡度提味😆 真特別😆 是要甜苦辣一起嗎🤪 小妹最後無落辣椒🤣 咖啡味比較濃,有少許甜香,也不錯!.
🍹夏日女神 Hot Lady
是一杯以菠蘿、柚子、士多啤梨同牛奶打成的smoothie! 柚子味很突出呢,很清新😊.
飽餐一頓,落返地面那層,中間牆邊還有擺放售賣咖啡用具和咖啡粉呢😍 還有本土親切的擺設!咖啡愛好者可以看看了啊.
原來這間cafe現在再在油麻地開新鋪了❣️我搵日一定要去下新鋪享受呢