2023-03-19
今日放工之後,同朋友嚟到旺角女人街,女人街好多間食肆,而我哋行經一間幾多人嘅串燒店,心想試一下啦,因為香港好少專門主打做串燒嘅店舖😋😋我哋見台台都有叫到一個蒜蓉蜆,諗住應該都唔錯,一食落去蒜蓉味好足夠,非常惹味,令我哋食完又再想食多一盆!🤣🤣如果加多碗白飯就正啦,啲蒜蓉汁簡直好味到可以撈埋飯食添!😽😽跟住再叫咗一個燒茄瓜,上面灑左一啲孜然粉,再加啲蒜蓉,燒到非常外脆內軟,入邊嘅茄瓜肉仍然非常Juice好多汁🙀🙀連平時都食嘢好有要求嘅朋友都話呢味未必點👍🏻👍🏻跟住我哋就叫咗唔同款式嘅傳銷,例如有燒羊肉、燒雞皮、燒干豆腐、燒牛舌、燒魷魚😳😳樣樣都係好多算多蔥,味道非常香濃,真係差碗米粉或者白飯😂😂其中令我最驚喜嘅係燒魷魚,佢嘅魷魚唔似其他魷魚咁燒到好乾,仍然鎖住汁,亦唔會燒到過於韌,仍然非常有咬口✌🏻✌🏻另外,我最鍾意食係燒豆腐,有啲甜甜地嘅感覺,但係又有啲孜然粉灑喺上面,真係非常惹味🥰🥰今餐我同朋友都非常滿意,認為係一間唔錯嘅串燒店,這性價比都非常高,可以下次再一試🤟🏻🤟🏻