2023-08-04 39 views
之前聽朋友介紹將軍澳嘅小神燈新派飯館,主打新派粵菜,以香港懷舊風格為主題,牆上有霓紅燈招牌同復古茶具等等,適合打卡影相,而店內亦有卡位同圓枱座位,一家人👨‍👩‍👧‍👦嚟食就最啱啦~✨奇趣脆皮豬手 🐷豬手外皮香脆, 肉質嫩滑多汁,唔會覺得肥膩,份量仲好大份,配上芥末醬簡直係絕配 !✨蟹肉菠菜豆腐盒豆腐同菠菜兩款都係我鍾意嘅食物🤩 入口好似玉子豆腐咁,外脆內嫩,再加上菠菜同螃蟹肉🦀️,鮮甜美味。✨小神燈一品炒飯 炒飯粒粒分明,金黃鮮香,夾雜住唔同配料嘅味道,有鮮蝦🦐 、帶子同叉燒等,食完一碗🍚都要再添呀!😋✨椒鹽魷魚鬚 🦑魷魚鬚炸粉乾身香脆,炸完之後依然爽脆,夠晒惹味👍✨椒麻鮮螺片麻香味再加上螺片嘅爽甜,一種香辣🌶️嘅味道,愈食愈過癮。
奇趣脆皮豬手
✨奇趣脆皮豬手 🐷
蟹肉菠菜豆腐盒
✨蟹肉菠菜豆腐盒
✨小神燈一品炒飯
椒鹽魷魚鬚
✨椒鹽魷魚鬚 🦑
魷魚鬚炸粉乾身香脆,炸完之後依然爽脆,夠晒惹味👍
椒麻鮮螺片
✨椒麻鮮螺片
麻香味再加上螺片嘅爽甜,一種香辣🌶️嘅味道,愈食愈過癮。
Type of Meal
Dinner