2024-07-18
聽聞呢間探魚烤魚喺APM開左唔係好耐,今日同朋友食個late lunch,一踏入餐廳已經聞到好香嘅花椒味,即刻垂涎欲滴🤤橙色招牌燈閃令令很道地大陸style🤣過咗lunch hour所以只有幾枱客,所以很spacious坐得好舒服!點了蔥蔥蔥蔥明魚, 烤魚烤有三種不同價格嘅魚可以選擇,隻隻都未聽過,所以隨便選左最低價嗰隻 。等烤魚期間我哋先去冰粉吧!只係$9就有任食冰粉,仲有任飲茶水跟面紙巾😆 好抵呀!仲有好幾種配料,滿足感爆棚~ 我哋最終食左兩碗冰粉,最緊要要係加左好多桃膠,好滋陰😙過左五分鐘左右飲品烤魚同配料陸續上枱 。大盆烤好香呀!但要忍住,要趁熱趁仲脆食左糍粑先!呢度嘅糍粑係雙色有餡㗎!比普通糍粑好味好多!烤魚肉質嫩滑!個湯底勁野味🤤!真係想叫佢哋俾隻碗我飲湯!豆腐浸左湯好入味!可惜寛粉賣晒….朋友點了脆魚皮,我第一次食,覺得唔錯!調味調得好好 。啲侍應好有禮貌好殷勤 。兩個人五百幾蚊食到捧住個肚走,好滿足!
橙色招牌燈閃令令很道地大陸style🤣
呢度嘅糍粑係雙色有餡㗎!比普通糍粑好味好多!
朋友點了脆魚皮,我第一次食,覺得唔錯!調味調得好好 。