2018-09-16 83 views
放工喺銅鑼灣時代廣場附近遇到個舊同事,兩個人就諗住揾個地方食餐飯,聚聚舊,知道登龍街好多選擇,最後揀左呢間焰淑食泰國菜。餐廳裝修頗有異國風情,餐牌上亦有好多選擇。鹽焗烏頭魚 ($138) - 即叫即焗,烏頭大條肥美,魚肚入面塞滿香茅、南薑、檸檬葉同金不換等香料,魚肉鮮甜有淡淡香料味,肉質juicy,讚!紅咖喱牛 ($88) - 用料豐富,除左牛肉片仲有泰國茄子、番茄、菠蘿、四季豆、紅椒、金不換等, 紅咖喱香口惹味又帶有椰奶香味及蔬果嘅鮮甜品,用嚟伴飯或配蒜蓉包一流!冬蔭公海鮮炒飯 ($88) - 有四至五隻蝦、青椒、番茄、青豆、粟米、洋蔥……等,味道酸酸辣辣中帶鮮味,調味得宜,好食!蒜蓉麵包(4件) ($38) - 夠香蒜蓉味,夠脆身,同咖喱一齊食好正!呢度食物味美,環境亦漂亮,坐得舒服,整體感覺唔錯!

餐廳裝修頗有異國風情,餐牌上亦有好多選擇。

呢度食物味美,環境亦漂亮,坐得舒服,整體感覺唔錯!