2021-06-27
今日約左個舊朋友黎依間樓上既越南餐廳食野同聚下舊,我就第一黎食,可能佢知道我鐘意食越南泰國嘅菜式,坐低望完個餐牌一於就試一試朋友話想試下冰磚鮮奶咖啡, 奧爾良雞翼,香烤芝士蝦餅法包,扎肉撈金邊粉,沙嗲牛肉粉因為係歺廳新推介 但我第一次黎想試下湯河先。係主菜之前叫左個小食拼盤黎做開胃前菜,有蒜香牛油雞翼、春卷同炸蝦餅,我自己好鐘意食炸蝦餅,所以見到基本到會叫黎食,依到既蝦餅到好大隻,而且吃得出蝦肉既比例應該到多,加上岩岩炸出仲熱熱地好香口美國安格斯生牛肉河粉生牛肉只係注入滾滾既湯頭湯輕輕咁灼熟,所以上桌個陣到好粉嫩,湯底清澈香片而且湯既面層冇咩肥油, 簡簡單單嘅配搭就可以食到到牛肉同湯嘅鮮味牛坑腩金邊粉同樣到係咁好食,坑腩肥瘦相間 帶有濃郁嘅牛肉味,而湯低同生牛河係同一個湯頭特色鵝肝醬法包法包好足料,有d 蔬菜絲同青瓜絲之外就係大大塊既鵝肝醬,非常好食
因為係歺廳新推介 但我第一次黎想試下湯河先。
係主菜之前叫左個小食拼盤黎做開胃前菜,有
美國安格斯生牛肉河粉
特色鵝肝醬法包