龍蝦包~近期大熱既美食之一,無論係日本同香港龍蝦都係大熱。今日去咗位處銅鑼灣鬧市既龍蝦.石鍋專家<Master Kama>食晚飯。上到去,環境比人一種好舒服,好和諧ge感覺,幾有海鮮餐廳既feel。餐廳俾人一種航海嘅感覺用咗格仔來做牆壁,影相亦都係一流。店員會話俾我哋知點樣嘅食法,服務態度不錯。亦都會有沙發位同埋小枕頭,令人覺得好舒服同放鬆。與朋友2人叫了一個 龍蝦匯KAMA SIGNATURE LOBSTER SET 同一杯SNOW QUEEN。KAMA SIGNATURE LOBSTER SET.主要包括龍蝦包(旁邊配薯條,沙律)+半只焗蒜蓉龍蝦+龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬/飯.價錢大約$428 ,鋪餐來講包含咗沙律,包,飯同龍蝦咁多唔同嘅玩法都幾抵食。我地選咗龍蝦什錦海鮮石鍋飯,石鍋飯非常豐富,大大只龍蝦伏系石鍋旁邊,仲有d青口等海鮮,湯呈橙紅色,一睇就知非常濃味.雖然只係龍蝦頭喺旁邊做擺設,但係全個飯都充滿着香濃嘅龍蝦味。飯入口口感似食意大利飯,湯汁海鮮味濃郁,米飯軟糯有咬口,有龍蝦味。果然冇揀錯,出邊食意大利飯價錢都唔平,呢度有埋龍蝦汁,整成嘅拌飯,非常之有水準。

KAMA SIGNATURE LOBSTER SET.
龍蝦雜錦海鮮石鍋飯
之後就到龍蝦包&焗龍蝦出場,華麗ge擺盤同高級食材令人眼前一亮,焗龍蝦散發出陣陣香味,令人食指大動!所有龍蝦睇得出佢係即叫即整,而且非常之新鮮。
龍蝦匯
首先梗系拆龍蝦肉比女朋友食先啦,距話龍蝦肉焗得幾好,有牛油香和蒜香,蝦肉彈牙,特別系個龍蝦鉗!!啖啖肉!!系可以想象到一口食曬系幾咁幸福!龍蝦亦都好爽口,味道濃郁,我哋支左啲檸檬汁落去,亦都好match ,我哋兩個仲話如果可以食曬全隻就好。
龍蝦包-  龍蝦匯
龍蝦包,睇樣已經好吸引,非常足料,滿滿ge龍蝦肉,麵包香,軟綿綿的,非常喜歡包入面ge醬,酸酸地,令到成個包都無咁油膩。麵包嘅兩邊都烘過,食落去亦都會有香脆嘅感覺。
特別贊距個薯條,用咗馬鈴薯同番薯黎炸,個人比較喜歡炸番薯條,因為特別甜,好好味。而炸物全部都係新鮮炸出來,香脆可口。旁邊亦都會有少少沙律襯托。
最後到飲品SNOW QUEEN,系一杯香蕉冰沙,香蕉味比較濃,食油膩野之後,飲一啖冰沙,即刻透心涼。
龍蝦匯
非常滿意既一個海鮮晚餐,格價都合理,每人二百幾蚊就可以食到龍蝦,仲要咁多種煮法,有飯又龍蝦包又有龍蝦啖啖肉食,而且位於銅鑼灣位置都十分方便,大家有空可以試試。龍蝦迷黎到一定唔會令你失望。
$250 (Dinner)
龍蝦雜錦海鮮石鍋飯
龍蝦包-  龍蝦匯