2020-07-01
今日同朋友嚟到長沙灣呢邊行街, 順便食埋晚飯 ,好近站嘅元州商場,入面有好多選擇,最後決定咗食媽咪隨意屋, 因為畀佢嘅餐廳設計吸引咗!設計好靚,坐得好舒服, 又闊落,好寫意!我點咗一個泰式金邊粉,賣相好靚,紅紅橙橙,綠綠地嘅裝飾,成個感覺好fresh, 有三隻大蝦球同埋豆腐 ,仲有少少花生碎同埋青檸 ,可以加青檸汁落去金邊粉,增加多少少酸味 ,更加好味 !金邊粉味道啱啱好, 口感柔軟 ,大蝦都好新鮮, 花生碎又脆 ,相當唔錯!仲點咗個一口椒鹽豆腐, 全部都大大粒一碟滿, 炸得金黃色,好靚!一口咬落去脆卜卜嘅表皮包住軟滑嘅豆腐,仲有淡淡嘅鹽味! 覺得唔夠味可以自己去加各式嘅調味粉!其實佢有好多唔同口味嘅粉, 有中式孜然粉 ,濃味芝士粉 ,惹味香辣粉, 日式海苔粉,同埋船麵專用嘅辣粉, 每一種都好吸引! 可以加入去椒鹽豆腐度!最鍾意嘅係濃味芝士粉, 同椒鹽豆腐好夾!
設計好靚,坐得好舒服, 又闊落,好寫意!
最鍾意嘅係濃味芝士粉, 同椒鹽豆腐好夾!