2024-07-23 285 views
好耐都無同皇上試韓式火鍋🤩, 早前朋友介紹去食這個二人餐, 勝價比好高👍🏻食材又新鮮💋。 (5⭐️最高)2位用套餐 整體(5⭐️)🤜🏻濟州豬五花肉伴大蝦鍋👏🏻當中好似食物層塔咁樣, 等層是大蝦🍤,跟住就芽菜;中層由韓式醬料醃製的五花腩肉😚;底部已翠瓜、紅蘿蔔等配菜。當職員加入秘製湯料時,可以令到五花腩慢慢溶入湯味中。雖然我唔係好食得辣,但係我都覺得呢種辣嘅滋味道係超水準的😙。 🤜🏻醬油蟹 職員將蟹拆殼、把入蟹膏加入熱辣辣的白飯,一齊攪拌。每一啖飯都充滿醬油蟹😘嘅油脂,滋味十足。🤜🏻韓式泡菜煎餅脆卜卜外層,但有微微的泡菜辣,加上秘製汁真係十分滋味😋🤜🏻紅豆麻糬刨冰小朋友最鍾意食這一款😋。紅豆甜度適中而且麻糬細細粒又煙靭⋯⋯刨冰入口感覺是綿粉狀態。好適合夏日消暑食用。👍🏻🤜🏻沙冰(朱古力及香蕉味)者兩甜度適中, 香蕉沙冰🍧加入脆片,小朋友最鍾意食💋
前菜
💋。 (5⭐️最高)

2位用套餐 整體(5⭐️)
🤜🏻濟州豬五花肉伴大蝦鍋👏🏻
濟州豬五花肉伴大蝦鍋

🤜🏻醬油蟹
醬油蟹

🤜🏻韓式泡菜煎餅
韓式泡菜煎餅

脆卜卜外層,但有微微的泡菜辣,加上秘製汁真係十分滋味😋

🤜🏻紅豆麻糬刨冰
紅豆麻糬刨冰

🤜🏻沙冰(朱古力及香蕉味)
沙冰

者兩甜度適中, 香蕉沙冰🍧加入脆片,小朋友最鍾意食💋
濟州豬五花肉伴大蝦鍋
醬油蟹