2020-06-29
今日決定同朋友去吞pot嚟個雞煲。6:30約左朋友係佐敦地鐵站等,行幾分鐘就到,位置方便。餐廳唔算大,窗邊嘅檯可以望到日落,仲見到有outdoor位幾chill。上雞煲之前,店員有個九式調味架俾我地自己調醬,溝個自己鐘意嘅調味料。由於朋友唔食得辣,兩個人又食唔到太多,最後叫左招牌花膠螺片雞煲半隻。花膠雞煲唔會話好似平時咁鹹,仲有好多花膠同螺片係入面,絕對無偷工減料,絕對係養生之選。另外再點左十全大寶丸有晒5款手工丸。手打蟹粉墨魚丸食落鮮甜,黑松露墨魚丸係我既最愛,黃金海膽墨魚丸都幾特別,真係見到有海膽係入面,牛肉芝心丸好香,手打鵝肝蝦丸我就冇食,不過朋友都幾鐘意!最後再點埋餃餃震,特別推介蟹粉蟹肉餃子,一路食一路同朋友傾偈,十分圓滿既一餐