2020-09-02 579 views
暴走大坑就係為左呢間半世紀老字號 順興茶檔港式地道茶餐廳 除左招牌車仔麵 滑蛋飯亦深受歡迎 不過最想食既都係滑蛋菠蘿包 點知平日12點去到已經賣晒 大家想食 記住早啲起身去!▪️招牌滑蛋叉燒飯 $55滑蛋份量十足 完全蓋過成碟飯 生熟程度岩岩好 非常滑嫩富蛋汁蛋香飯粒分明唔會過乾 加上滑蛋、蔥花同微甜既豉油 就係一個不敗組合唯獨叉燒中規中矩 薄切唔乾柴 但偏瘦唔算特別軟腍 食到最後真係有啲漏 可能抱有太大期望 覺得無啲人講到咁神級▪️滑蛋豬扒飯 $55係閃令令嘅吉列豬扒滑蛋同樣超滑嫩 但係吉列豬扒經過滑蛋既洗禮後 外皮變得不太脆 唯獨炸皮夠薄 肉質不柴份量真係好慷慨 完全可以每一啖飯都食到蛋同吉列豬扒 好易清晒成碟飯⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀⠀⠀整體而言 滑蛋滑嫩富蛋汁 味道唔錯 但係冇啲人講到咁神級
暴走大坑
就係為左呢間半世紀老字號 順興茶檔