2020-07-29 531 views
午飯時間路經大坑,有好多食肆,疫情下大部份都無需等位,但見順興有一條小人龍,咁我咪上網睇吓順興有咩好食,原來係主打滑蛋飯,食評幾好,所以我哋又去排隊,我哋等咗10分鐘就可以入座。我哋叫咗順興嘅特別推介:招牌滑蛋三寳飯(蝦、牛肉、叉燒)$66,滑蛋豬扒飯$55。兩碟滑蛋飯賣相都幾靚,滑蛋有少許蛋汁,但我食落口覺得唔夠滑溜,亦無流心效果,無蛋汁流出來撈飯,但每碟飯都跟咗一小杯豉油,豉油不會過鹹,帶少許甜味,撈飯食一流。豬扒煎得唔夠香脆,醃得唔夠入味。蝦、牛肉同叉燒真係好普通,無乜味道。如果缺少咗滑蛋同豉油,佢哋只不過係一碟普通碟頭飯。間中食吓都無所謂,但如果要排長龍等位,我就唔會排。

豬扒煎得唔夠香脆,醃得唔夠入味。

蝦、牛肉同叉燒真係好普通,無乜味道。

如果缺少咗滑蛋同豉油,佢哋只不過係一碟普通碟頭飯。

間中食吓都無所謂,但如果要排長龍等位,我就唔會排。

滑蛋豬扒飯

招牌滑蛋三寶飯(蝦、牛肉、叉燒)

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$63 (Lunch)
滑蛋豬扒飯