2024-05-21
係銅鑼灣好多餐廳揀,今日真係比我搵到一間又好味又抵食嘅餐廳食川菜,見到啲餸菜已經食指大動😋餐牌有烤魚、酸菜魚同麻辣香鍋,又幾多選擇,我同朋友叫左兩個二人餐,實行試多幾款野。🥢二人餐:🐟金湯酸菜魚酸菜魚份量好多,係大豆芽同薯粉上滿滿滑魚塊,金湯酸味同辣味都調配得剛好,夠味之餘唔會過鹹過辣清炒萵筍絲,食落脆身爽口,味道清香,又係滿滿一大碟🥢二人餐:燒椒金色皮蛋皮蛋晶瑩剔透呈流心狀,食落冇平時刺鼻嘅味道,有一種甘香味,可以食完一件又一件🌶️經典香鍋香鍋用料好豐富,有雞、牛、土豆片、蓮藕同椰菜花,好有川菜味道,香辣惹味🐽膠原脆皮豬手豬手賣相好吸晴,擺盤一啲都唔馬虎,豬手咬落真係脆皮,但係入面嘅肉唔乾!超讚👍🏻甜品我地仲有個🥢手工紅糖糍粑,糍粑好粗碌,外皮炸得好脆口,有埋黑糖同黃豆粉真係好正🙌🥢熊貓冰粉,冰粉甜度剛好,冰粉滑溜,仲有隻可愛熊貓糖打卡添😋
🥢二人餐:
🐟金湯酸菜魚
清炒萵筍絲,食落脆身爽口,味道清香,又係滿滿一大碟
🥢二人餐:
燒椒金色皮蛋