2018-01-05
一路都有聽過朋友介紹呢間食蒜頭既意粉唔錯,今日見近近地唔使過海就試下~Menu有韓文,唔知係咪fusion韓式餐廳呢?入面環境幾靚,有酒櫃有open kitchen~有好多選擇,連甜品都有Garlic幾特別~唔知係咩味呢?我地跟圖片叫左Dracula Killer, 以為係焗田螺或者蝸牛配法包,點知原來係焗蒜頭😂疆屍果然襯蒜頭!只怪我地懶醒唔睇下面既字😂😂不過都幾香,好濃味配法包都新鮮食法跟住仲有starter Garlic Cream Mussels! 因為香港比較少餐廳食到新鮮煮青口,當然要試下最經典味道!青口煮得剛剛熟好嫩滑!唔會好大隻但隻隻都有肉,忌廉汁亦煮得好有白酒味唔會太鹹!正!我地加配左法包,有用烤爐烤香左,蘸上忌廉汁一流!呢個份量都唔少架!幾抵食!跟住有Garlic Snowing Pizza,故名思義刨左芝士之後就好似白雪咁散落係pizza上面,薄脆既餅底配上香口蒜片及彈牙既蝦!個pizza可能有蝦食落甜甜地~都幾特別!而且好清爽食多幾塊都得呀!最後,我地選擇試最原味最經典既意粉Garlicpeno Pasta,即係招牌蒜片墨西哥辣椒炒意粉,一黎到,意粉比蒜掩遮沒左😂
有好多選擇,連甜品都有Garlic幾特別~唔知係咩味呢?
Dracula Killer
Garlic Cream Mussels
Garlic Cream Mussels
Garlic Snowing Pizza
最後,我地選擇試最原味最經典既意粉Garlicpeno Pasta,即係招牌蒜片墨西哥辣椒炒意粉,一黎到,意粉比蒜掩遮沒左😂我地特登叫少辣,因為未病好曬,少辣都幾辣,睇黎呢個意粉原本唔少野!食辣之人必試!意粉超好食!超彈牙之餘每口都辣辣地好惹味,蒜片又好多味道好夾!好食到停唔到口,好多就比我爬曬😂十分出色既意粉,推薦!雖然裡面無肉類無其他配料,蒜片正正就係主菜!有時愈簡單愈顯功架!
Garlicpeno Pasta
最後我地都食到捧住個肚先走到!下次去銅鑼灣果邊又可以再食啦!
另外想讚下呢度既staff同廚師都好nice~有keep住跟我地食野既進度去上下一道菜,幾細心👍🏻