2023-07-18
我未飛到又想念台灣的味道怎麼辦!作為打邊爐愛好者🥘咁岩路過見到有得打台式邊爐又有台式小吃!衝!!山見有5個火鍋套餐,有8款湯底選擇,個別湯底需加附費$18-25我揀咗極品·吃到飽配大華豚骨湯跟牡丹美人鍋2人枱會附上鴛鴦鍋 ,3人/以上都是一人一鍋!自助區的選擇也非常豐富,超過40款食品,讓你盡情地享用台灣美食!其實極品已經有多款肉類選擇🥩, 月見封門柳,卡樂BEEF,牛肩胛肉,美國穀飼黑毛豬🐖,羊肉卷,豚五花🥓,梅花肉,阿公花雕醉雞等特別係卡樂BEEF同月見封門柳 肉質嫩滑 味道濃郁 聽講封門柳每隻牛🐮只有一條添如果中意食和牛可以再upgrade 特選/殿堂和牛海鮮套餐👑真人實測咗!海鮮類新鮮乾淨,蛤蜊水魷墨魚 肉質飽滿大隻!台式小食同特色飲品🇹🇼蚵仔煎 台灣腸 鹽酥雞 滷肉拼盤滷肉飯~應有盡有 係台灣的味道🥹🥹我愛了台灣飲品方面,今次大膽試咗桃汁🍑 柑桔檸檬🍋和白桃烏龍 🍵只能說 有驚喜!好!好!喝!因為我好怕飲果汁飲品,市面上飲品都過甜/糖精味。以上我入口都係真•生果味 甜道剛好無死甜 !推薦!第二個驚喜係自家品牌雪糕🍦 有冬瓜茶/話梅 / 鳳梨冬瓜茶 是我最中意的口味💕再Enco
我揀咗極品·吃到飽配大華豚骨湯跟牡丹美人鍋
真人實測咗!海鮮類新鮮乾淨,蛤蜊水魷墨魚 肉質飽滿大隻!
台式小食同特色飲品🇹🇼
蚵仔煎 台灣腸 鹽酥雞 滷肉拼盤滷肉飯~
應有盡有 係台灣的味道🥹🥹我愛了
台灣飲品方面,今次大膽試咗桃汁🍑 柑桔檸檬🍋和白桃烏龍 🍵
只能說 有驚喜!好!好!喝!
第二個驚喜係自家品牌雪糕🍦 有冬瓜茶/話梅 / 鳳梨
冬瓜茶 是我最中意的口味💕再Encore Item!
茶味跟甜度剛好 有點像珍珠奶茶
鳳梨味偏向奶味 不會死甜
話梅味 簡直是真材實料 如果愛吃話梅重口味的可一試!
📍山見台式火鍋 (荃灣)
荃灣楊屋道8號如心廣場1期1樓126-127號舖
如果你同我一樣想念台灣的味道,呢間的火鍋,台式小吃、肉類和特色飲品,完全可以讓你回味起在台灣的美食體驗~
屯門旺角都有分店!有機會試試佢!