2024-06-08 216 views
氣噗噗呢間鋪頭名一聽都已經好台灣風😆佢係一間比較新開台式火鍋放題餐廳黎,開店期間都會有唔同優惠做緊,當中有三個價位套餐可以選擇,如果午市就$128起,有小童/長者價,豐儉由人,今次我地揀左中間價位嘅尚品吃到飽套餐(平日晚市$238/位),可以任飲任食100分鐘,真係物超所值😎呢到有一人一鍋或者大鍋可以選擇,如果大鍋就安排坐卡位位置,幾中意佢裝修設計加左D掛天燈同夜市牌坊元素,幾有台灣感😉自助區超過50款台灣火鍋配料,選擇都幾多👍🏻火鍋配料區熟食區沙律吧甜品區飲品區醬料區湯底方面,我地揀左十全排骨湯(大鍋+$18)同香濃蕃茄湯,兩者風味迥異。 十全排骨湯熬煮得啱啱好,有D似肉骨茶,重重嘅藥膳香😍至於香濃蕃茄湯非常濃郁鮮甜😋尚品吃到飽套餐主打嘅肉類係特選牛板腱同尚品嫩肩里肌肉,肉質鮮嫩多汁,充滿牛味🤤嚴選豚五花肥瘦比例幾好,易入口😁再次ENCORE品質都KEEP得住,每一片肉都好入味,涮熟之後,真係令人食指大動🤤佢仲有好多款台式小食可以嗌,黃金雞球、地瓜薯條、冰烤番薯、黃金流心芋泥球、迷你生煎包等,好似去左夜市掃街咁😆味道水準算唔錯,個人推薦冰烤番薯同迷你生煎包👍🏻至於麻辣鴨血就當然係必食

自助區超過50款台灣火鍋配料,選擇都幾多👍🏻
十全排骨湯
特選牛板腱, 尚品嫩肩里肌肉
上等豬梅花, 嚴選豚五花
特選牛板腱
尚品吃到飽套餐主打嘅肉類係特選牛板腱尚品嫩肩里肌肉,肉質鮮嫩多汁,充滿牛味🤤嚴選豚五花肥瘦比例幾好,易入口😁再次ENCORE品質都KEEP得住,每一片肉都好入味,涮熟之後,真係令人食指大動🤤
黃金雞球, 地瓜薯條,冰烤番薯,黃金流心芋泥球,迷你生煎包
麻辣鴨血, 滷豆腐, 台灣香腸
佢仲有好多款台式小食可以嗌,黃金雞球地瓜薯條冰烤番薯黃金流心芋泥球迷你生煎包等,好似去左夜市掃街咁😆味道水準算唔錯,個人推薦冰烤番薯迷你生煎包👍🏻至於麻辣鴨血就當然係必食之選,出面自助區任拎,非常鮮嫩軟滑又香口🤩
墨魚滑
海鮮方面有墨魚滑爽脆水魷魚墨魚滑都好鮮美,水魷魚爽脆可口,正😎
荔枝蘆薈紅茶, 檸檬愛玉蜂蜜綠茶
飲品方面,呢個SET有4款台式飲品可以每人揀1杯,我地叫左檸檬愛玉蜂蜜綠茶荔枝蘆薈紅茶,冇諗過火鍋放題餐廳連台式飲品都調配得幾好,清新解渴🤩唔夠飲甚至可以加錢再嗌都得,仲有珍奶、水果茶同奶蓋等等,真係唔好錯過🥰
甜品
最後食埋甜品就啱啱好,出面唧雪糕再加唔同TOPPING😝

火鍋配料,多款台式小食,到台式飲品等,都滿滿台灣風味,值得再黎食過👍🏻
補MENU
2024-06-05
$272 (Dinner)
自助火鍋配料
台式香腸