2022-12-10 59 views
#星星之食評🍣 🍣 🍣壽司壽司,好中意壽司🥰中意得壽司,刺身丼當然都唔可以錯過🤣所以,今日就去左食爆丼屋啦!滿滿嘅刺身鋪滿丼飯上面,食一啖刺身又一啖飯,新鮮好味得來又好夠飽!💗 💗 💗*超份量!三段重大極上丼*最頂有海膽已經相當吸睛, 而海膽給予一種極上嘅感覺!食落滿滿嘅海膽香味,新鮮得來有幸福感!接著紅紅吞拿魚刺身,厚厚的,十分新鮮美味,再配上下面的蟹肉,蟹肉鮮甜,加多一層口感!一個刺身丼滿足了三個願望,非常滿足!🧡 🧡 🧡*三色海膽丼*睇到係三色海膽已經好想點了!因為我想知三種色嘅海膽究竟有咩分別!三種唔同嘅海膽係由加拿大同日本進口~中間加了一隻生雞蛋來增加整個刺身丼的juicy感!先試鮮橙色海膽非常鮮甜,還有質地相當飽滿~ 較深色海膽甘味更出~ 最深色(啡色)海膽比較軟身,沒有之前兩款結實~而甘味也比前一款輕一點~ 總括然而,三色都各有喜愛者~ 而我就比較喜歡質地結實點的鮮橙色海膽!當然,真的要比我試哂三款才分得出不同感覺!值得一試👍🏻🥳 🥳 🥳爆丼屋 (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox1樓21-22號舖
#星星之食評
🍣 🍣 🍣
壽司壽司,好中意壽司🥰
中意得壽司刺身丼當然都唔可以錯過🤣
所以,今日就去左食爆丼屋啦!
滿滿嘅刺身鋪滿丼飯上面,
食一啖刺身又一啖飯,
新鮮好味得來又好夠飽!
💗 💗 💗
*超份量!三段重大極上丼*
最頂有海膽已經相當吸睛,
而海膽給予一種極上嘅感覺!
食落滿滿嘅海膽香味,
新鮮得來有幸福感!
接著紅紅吞拿魚刺身,厚厚的,
十分新鮮美味,
再配上下面的蟹肉,
蟹肉鮮甜,加多一層口感!
一個刺身丼滿足了三個願望,
非常滿足!
🧡 🧡 🧡
*三色海膽丼*
睇到係三色海膽已經好想點了!
因為我想知三種色嘅海膽究竟有咩分別!
三種唔同嘅海膽係由加拿大同日本進口~
中間加了一隻生雞蛋來增加整個刺身丼的juicy感!
先試鮮橙色海膽非常鮮甜,
還有質地相當飽滿~
較深色海膽甘味更出~
最深色(啡色)海膽
比較軟身,沒有之前兩款結實~
而甘味也比前一款輕一點~
總括然而,三色都各有喜愛者~
而我就比較喜歡質地結實點的鮮橙色海膽!
當然,真的要比我試哂三款才分得出不同感覺!
值得一試👍🏻
🥳 🥳 🥳
爆丼屋 (九龍灣)