2021-10-30 263 views
「黃金廣場外分手,在時代門外再聚。」當年的黃金廣場紅到可以被寫入歌詞,當中屹立多年的一門依然是美味「滋」選,而且交通相當方便。今日有朋友揀地方,我出個人就得啦!餐廳居酒屋格局,好日式的感覺。◽️ 日本烏頭刺身入口爽身,食落新鮮有油分,食完原味後可以蘸一點酸汁,有提鮮作用。◽️ 時令壽司12件壽司款款吸引,賴尿蝦爽身又夠甜;海膽好濃郁;帶子同樣鮮甜;魚類都好豐富,白身魚有淡淡魚味;赤身味道較濃;軍艦夠哂肥,每一件都好滿足!◽️ 刺身拼盤 有四款刺身,赤身口感好嫩;池魚王爽身又有油分;金線鯛肉質細緻,燒一燒魚皮更香口;帶子鮮甜味美,樣樣都好新鮮!◽️ 厚燒玉子必食一門玉子燒,綿密口感散發蛋香,加少少蘿蔔蓉添上一入清新。◽️ 蟹肉忌廉金黃色外表引起食慾,外層鬆脆但完全唔會食到一口油,內裡creamy,一口吃到兩種口感。◽️ 安格斯牛扒牛味濃郁,燒得剛剛好,唔會過熟,軟腍肉質,灑上少許黑椒更好味。◽️ 魚湯烏冬乳白色的魚湯好濃郁,嘗得到陣陣魚鮮味,加上烏冬、菇、菜,陣陣暖意,大推!但店員話不是經常有,如果遇到必點!▪️ 菠蘿杏子酒 酸酸甜甜好滋味,好易入口,仲有粒杏子可以食。▪️ 巨峰乳酸梳打 有陣陣的巨峰味,

日本烏頭刺身

◽️ 安格斯牛扒

魚湯烏冬

◽️ 魚湯烏冬

▪️ 菠蘿杏子酒
酸酸甜甜好滋味,好易入口,仲有粒杏子可以食。

▪️ 巨峰乳酸梳打
有陣陣的巨峰味,不會太甜。

▪️ 海鹽荔枝梳打
荔枝味中滲透出少許海鹽味,好清爽。

▪️ 蜜桃梳打
清香的蜜桃味,加上有汽梳打,飲一口爽!
Type of Meal
Dinner