2021-10-01
好耐冇食一啲入口即化嘅牛肉,今日就決定嚟咗啲間叫做肉料理廣食好嘢。所以二話不說,一坐低就決定嗌左啲個精選A5 飛驒牛十部位。霜降和牛同赤身壽司,簡直冇得彈。霜降牛,油脂較豐富,入口即溶。赤身比較起上嚟就肉味濃郁啲。唔使點豉油,就咁加少少Wasabi已經好好食。當然成餐飯個焦點就係嗰10款唔同嘅牛部位。一次過滿足10個願望。我覺得餐廳有一點做得幾好,就係menu有幅圖去解說牛唔同部位嘅名稱,等你食嘅時候都知其實係咩位置。全晚我最鍾意食嘅就係里脊肉,油脂比例比較平均,唔會入口剩係得啲肥或油,可以食返肉本身嘅質素。如果鍾意食淡淡又香,入口即化嘅,就可以揀友三角。跟餐仲有燒野菜,茶碗蒸同白飯。最後當然仲有甜品係豆腐雪糕,豆味都算幾香濃。值得一題就係呢度嘅服務非常好,員工都十分之友善,同會講解燒肉嘅先後次序。其實下次嚟仲可以試佢個788餐,都有一大塊飛驒牛。