2022-04-20
SOMEONE SAID : FOOD is the ingredient bind us Together有人講家吾在於大細華實,在於能吾能夠盛載我地嘅生活同人生IKEA 就係一個滿足我未來能夠有個家嘅地方,同埋滿足我胃口嘅好地方既然食物使人相知,家使人相聚,IKEA豈唔係就係一次過滿足兩件事嘅好地方?是咁的,其實係有日放假同呀妹去行IKEA 睇傢俬,行到攰就坐得食嘢,作為大胃MEAT EATER當然吾能夠滿足於墨汁意粉所以點左堅大份烤焗豬手另加任refill 即磨咖啡同小食*2 價錢因為呀妹請所以吾記得了XDCP 值極高嘅一餐,足夠餵飽一個大食男or 2個normal 食量女仔豬手新鮮出爐好juicy 好脆,當然吾及outback 一類steak house 但係價錢都平左一半,仲夫復何求?即磨咖啡一啲都吾差,仲有得任refill,極度適合咖啡上癮患者(即小弟)食完Lunch 行多左個鐘又見肚餓,最後去左回憶中的ikea 小食亭嘅懷抱不變嘅好滋味(醬醬是重點*3)最後感嘆。。。我夢想中的家何時來到?
有人講家吾在於大細華實,在於能吾能夠盛載我地嘅生活同人生
另加任refill 即磨咖啡同小食*2
價錢因為呀妹請所以吾記得了XD
不變嘅好滋味
(醬醬是重點*3)
最後感嘆。。。我夢想中的家何時來到?