2007-10-03
之前有個朋友在色kaffa包場開party,話此店食物及飲品的水準可說是cafe中很出色的一間,價錢又合理,基於此,昨晚便同朋友一同來晚飯。我們5個朋友每人叫了一份晚餐,意粉味道確實不俗,我食的是黑椒牛魔王意粉,配上白汁很香濃,份量亦足,連我平時一定要吃飯才飽的人都覺得飽。kaffa還有很多遊戲,我們玩了大富翁同uno,消磨了整整一晚,每人埋單都只是70蚊,抵過唱k。其實他們menu上還有其他特色食品同飲品,我想下次到來我會再試,因我看到隔籬枱叫了沙冰類的飲品,樣子很吸引,又夠大杯。果晚仲有3隻活潑天真的玩具貴婦狗同我地玩,佢地好得意架,又鍾意撩人玩,本來我其中一個朋友都驚驚地狗,但見到佢地3隻狗狗樣子確實可愛,成隻公仔咁,都忍唔住抱住佢地影相。月底將有同學聚會,我會大力推介到這兒包場,價錢都只是百多元一位,但已有10多款嘢食,到時又可探下果3隻狗狗。