之前已經喺YouTube見過呢間燒肉店,但因為比較貴,所以一直未有機會食🫢啱啱出左糧,為左慰勞吓中意食燒肉嘅男友,於是就你試一試呢一間燒肉omakase🤭-呢到有3款set可以嗌,我地就叫左中間價位嗰個,因為我地都麻麻地想try sides / 主食個啲🤔另外仲叫左一杯西柚梳打,不過杯梳打就略嫌太淡🫢呢個呢啲生牛肉壽司好香滑,唔洗驚會有腥味!呢到個setting係兩人一爐,有專人會幫你燒肉。個職員會一邊數拍字一邊幫你燒肉,因為啲肉好靚,所以基本上燒3秒左右就ok😋呢個漢堡肉配生菜,令成餐嘅中間可以refresh返啲~不過個人認為靚嘅牛肉,都係就咁一片片食係最好食~間場仲有個牛肉湯俾你,個湯好熱架‼️所以要快啲食左舊肉去,避免會過熟🫢個湯可以沖走啲牛肉嘅油,做到解膩嘅效果!壓軸嘅重頭戲係呢個和牛海膽飯,個chateaubriand好厚,所以要燒耐少少,然後就放落個醬汁入面烹煮多一陣,喺熱辣辣嘅和牛上面擺凍冰冰嘅海膽,令個海膽有少少溶左,個口感真係好豐富‼️👍🏻-結論:呢餐真係好滿足😋我覺得呢個價錢食呢個質素嘅和牛都好值👍🏻好適合大時大節/紀念日嚟食嘅一間餐廳👍🏻

呢啲生牛肉壽司好香滑,唔洗驚會有腥味!

• Chateaubriand