2022-07-16
前幾日同朋友去CWB搵飯食,咁岩去呢頭又想食日本野,所以就試試呢間。胡麻醬燒黑豚肉沙律 – 喺熱辣辣嘅天氣食清新沙律真係享受,呢個沙律好足料,黑豚肉份量都好多,沙律菜脆口新鮮,小蕃茄酸酸甜甜好開胃。燒物三味分別係 – 鱈魚乾、燒沙甸魚笛干同埋味醂河豚魚干,噢!如果配埋冰凍啤酒真係人間享受。(上)雜錦刺身拼盤 – 總共有9款刺身,每款都新鮮,特別一提係赤貝同吞拿魚腩,肥美之餘味道香濃,唔錯唔錯。黑椒燒赤雞 – 看似平平無奇,但係真係好好食🤩🤩,4個字「皮脆肉嫩」。講緊雞胸位都做到嫩滑唔係湯渣質感,果然每樣野都不可以貌相。米牛壽喜燒 – 上枱時我同朋友都嘩一聲,好!足!料!喎!米牛都重牛味但無和牛咁膩,其餘配料都係壽喜燒嘅好朋友,吸曬湯底精華,食完好滿足好飽。飯後仲有甜品 – 焦糖燉蛋、楊枝甘露同水果,我覺得食嘅次序應該係楊枝甘露,然後焦糖燉蛋,咁樣就可以完美發揮到兩種甜品嘅味道喇😀呢一餐我同朋友都滿足,加上餐廳環境幾好,座位之間距離充足,都係聚會嘅好地方。❤️