2023-04-20 357 views
好日都唔去一次荃灣,上次去,係希望去試另一間拉麵,但係因為人龍太長,所以就試咗呢間第二心水嘅拉麵店,食完都好有驚喜🤩🤩因為去到嘅時間可能比較夜,大約八點多,所以都容易有位置😌😌去到叫咗碗櫻花蝦拉麵,同埋餃子加章魚燒小食😋😋🌸櫻花蝦拉麵🦐碗麵一嚟到,成個面都鋪滿櫻花蝦🦐🦐望到都已經好開心😁湯底偏濃,加上大量櫻花蝦,所以每啖湯都有淡淡蝦香氣🤩然後兩塊叉燒都是厚切的,咬落鬆軟,口感一流🥰🥰🥟餃子小食🥟 餃子都屬於馴良粥,餡料均勻,沒有特別話菜多或者是肉多,所以冇乜特別感覺🐙章魚燒🐙章魚燒方面,平時比較怕食到啲全部都係粉漿較重的,還好呢個唔係,粉漿適中,裏面的小章魚份量也可以 😋下次會再嚟,希望可以試埋個沾麵🤤

🌸櫻花蝦拉麵🦐

🥟餃子小食🥟

🐙章魚燒🐙

下次會再嚟,希望可以試埋個沾麵🤤