2017-06-23 736 views
今次又一行9人去打冷,近期好似成日都可以儲到一班人食飯,真開心。人多先可以點多啲餸試到多啲唔同既款式,今次就選擇咗去紅磡打冷。原來自己好耐都冇去呢區食野,紅磡呢邊其實都多美食。人齊坐底咗就即刻點菜。9個人點左9個菜確實有啲誇張,而且份量都唔少。《滷水鵝肉拼鵝片》《滷水掌翼》滷水入味,夠淋身一啲都唔韌《蠔仔肉碎粥》《椒鹽九肚魚拼魷魚》《蠔仔餅》蠔仔夠大粒粉漿唔算厚,但份量太大剩下半碟《啫啫通菜煲》香口惹味《酸甜特色話梅骨》一致好評酸甜適中,醬汁均勻,又啖啖肉😋《炸大腸拼豬手》豬手好出色,食落去好粘口《胡椒豬肚浸大花蛤》個湯胡椒味唔算濃,連唔食辣既朋友都飲到,個豬肚就冇味擺到一枱都係餸仲要唔夠位放,我地9個女仔都真係幾大食下,我哋仲要唔係食剩好多🤣
《滷水鵝肉拼鵝片》
《滷水掌翼》滷水入味,夠淋身一啲都唔韌
《蠔仔肉碎粥》
《椒鹽九肚魚拼魷魚》
《蠔仔餅》蠔仔夠大粒粉漿唔算厚,但份量太大剩下半碟
《啫啫通菜煲》香口惹味
《酸甜特色話梅骨》一致好評酸甜適中,醬汁均勻,又啖啖肉😋
《炸大腸拼豬手》豬手好出色,食落去好粘口
2017-06-20
Type of Meal