2024-09-10 31 views
今日同朋友係旺角睇波鞋,好想打邊爐😂搵到呢間新開嘅潮汕牛專門店,近排好興食潮汕牛,我哋想試下潮汕牛同一般火鍋店有什麼分別⋯⋯餐廳環境好寬躺,衛生乾淨。入坐後,有不同嘅醬料可以自己調味,店員話佢哋嘅豉油是自己煲的火鍋豉油,特別鮮味。我哋揀咗牛骨湯底香濃而不油膩,最適合打邊爐,能夠食出其他食物本身的味道。炸墨魚丸🦑即叫即炸熱辣辣,味道鮮味,口感彈牙爽口,記得要趁熱食!!!匙柄🐮手切匙柄是肩胛骨的牛肉,肉質中間有條明顯的樹杈筋肉質細嫩,肉汁豐富。牛舌🐂新鮮嘅牛舌大大片,薄切放入鍋內即時收縮緊實,點上自家製嘅豉油,提升鮮甜又爽口。牛骨髓🐂味道濃郁帶有濃厚的牛骨香味同甜味,入口非常滑順。豬肉韭菜餃🥟店家新鮮自己包,大大粒皮薄多餡,內餡是滿滿的韭菜。萵筍🎋顏色清透翠綠,新鮮爽口又鮮甜冰豆腐🧊吸收晒湯底精華,軟綿綿的口感。

炸墨魚丸🦑
即叫即炸熱辣辣,味道鮮味,口感彈牙爽口,記得要趁熱食!!!

匙柄🐮

牛舌🐂

牛骨髓🐂
味道濃郁帶有濃厚的牛骨香味同甜味,入口非常滑順。

豬肉韭菜餃🥟
店家新鮮自己包,大大粒皮薄多餡,內餡是滿滿的韭菜。

萵筍🎋
顏色清透翠綠,新鮮爽口又鮮甜
冰豆腐🧊
吸收晒湯底精華,軟綿綿的口感。

2024-09-08
Type of Meal