2023-11-14
係TST剪完頭髮想醫肚醒起有一段時間無去過厚福街食野咁就去睇下勒見佢地D鋪原來好多都換左睇左幾間都唔係好有意慾食到行到中間見到呢間養生藥膳,望下個MENU咁似之前係銅鑼灣食果間既上OPEN RICE主下發現原來係開左唔係好耐既分店暑假果時係銅鑼灣食過覺得好食又抵食宜家潮流興養生,藥膳湯麵對我黎講好吸引但因為就算係揸車,新界人去港島果邊都其實好少宜家係TST有分店就GOOD勒咁就唔諗決定食佢上次係銅鑼灣試過湯飯,其實佢應該係主打湯麵,但上次太餓就試左飯今次就試返麵,其實都真係有好多種真係都揀左一陣先決定食咩單叫$60-80黎講都幾抵,仲真係幾大碗嫁叫左2個SET餐都唔洗$100男友叫左藥膳養生湯鍋燒牛肉手工麵+台灣鹽酥雞+愛文芒果茉莉花茶$97上台熱辣辣又好大碗,紅棗份量超夠、仲現有木耳、莞茜做配菜所以個湯好濃味清甜,叫左牛肉仲真係連湯都有牛肉味D牛肉唔老好好味道,真係打邊爐肥牛咁跟餐配既鹽酥雞反而就凍左D唔夠熱同埋唔夠酥而愛文芒果茉莉花茶個芒果味幾出但無茉莉花味唔算勁甜好假芒果,不過不失而我叫左藥膳桃膠農場雞油麵+墨魚春卷+柑桔檸檬特飲 $98紅棗、桃膠份量超足,雞件唔會好肥仲嫩滑唔過
醒起有一段時間無去過厚福街食野
咁就去睇下勒
見佢地D鋪原來好多都換左
睇左幾間都唔係好有意慾食
到行到中間見到呢間養生藥膳,望下個MENU
咁似之前係銅鑼灣食果間既
上OPEN RICE主下發現原來係開左唔係好耐既分店
暑假果時係銅鑼灣食過覺得好食又抵食
宜家潮流興養生,藥膳湯麵對我黎講好吸引
但因為就算係揸車,新界人去港島果邊都其實好少
宜家係TST有分店就GOOD勒
咁就唔諗決定食佢
上次係銅鑼灣試過湯飯,
其實佢應該係主打湯麵,但上次太餓就試左飯
今次就試返麵,其實都真係有好多種
真係都揀左一陣先決定食咩
單叫$60-80黎講都幾抵,仲真係幾大碗嫁
叫左2個SET餐都唔洗$100
上台熱辣辣又好大碗,紅棗份量超夠、仲現有木耳、莞茜做配菜
所以個湯好濃味清甜,叫左牛肉仲真係連湯都有牛肉味
D牛肉唔老好好味道,真係打邊爐肥牛咁
跟餐配既鹽酥雞反而就凍左D唔夠熱同埋唔夠酥
而愛文芒果茉莉花茶個芒果味幾出但無茉莉花味
唔算勁甜好假芒果,不過不失
而我叫左藥膳桃膠農場雞油麵+墨魚春卷+柑桔檸檬特飲 $98
紅棗、桃膠份量超足,雞件唔會好肥仲嫩滑唔過火
個湯同樣係好清甜好飲,真係會唔覺唔覺飲哂
跟餐配既墨魚春卷都唔錯,不過同樣係唔夠熱
柑桔檸檬特飲酸酸咁好岩我飲,不過唔飲得酸野既就都係諗過先好叫
2碗麵都好大碗,真係一半就開始知道自己會食唔哂
但又真係好味想飲埋D湯,真係會令人下次再ENCORE試埋其他
Other Info. :
有個紫紫地色頭髮既有返D年紀既女待應有D惡同無禮貌
見佢落親單都黑黑面又唔耐煩又話人唔跟住佢既指示落單
一開頭仲以為佢係主任級,但原來個後生仔先係主任
個後生仔就比佢NICE得多勒