潮聖大熱灣仔麵包店|快樂餅店今次帶大家潮聖最近大熱嘅灣仔老餅店——快樂餅店,lunch成日排長龍因為大家食完個飯都想買件蛋撻返office做下午茶🤭快樂餅店嚟緊4月中旬就會搬去銅鑼灣蘭芳道,同順景茶餐廳二合一,改名叫做快樂順景(Happy Café)👍🏻唔知到時熱潮會否延續呢,大家拭目以待☺️我食完飯趕喺佢收鋪前買咗以下:🍮芋頭麻薯布丁蛋撻 $13熱辣辣咁食就至正👍🏻但其實整體嚟講佢蛋撻元素較多,芋頭麻薯係食到好入先有少少,比例上有啲名過於實。但又真係比一般蛋撻高身同有層次感😋都算對得住食個價錢👍🏻🧁芒果吉士忌廉泡芺 $25泡芺係忌廉足,芒果🥭都算多,啖啖都有。但創意度一般,都其他坊間忌廉泡芺大同小異。相對之下,我比較推薦$13嘅芋頭麻薯布丁蛋撻,CP值較高。
潮聖大熱灣仔麵包店|快樂餅店

🍮芋頭麻薯布丁蛋撻 $13

🧁芒果吉士忌廉泡芺 $25
芒果吉士忌廉泡芺
芒果吉士忌廉泡芺
$15 (Other)