2024-10-28
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯朋友話我知長沙灣道行入少少有間金碧輝煌嘅居酒屋,今次我就專程去探訪一下。晚市時候去到已經好多人,我就坐咗喺廚師吧枱附近,可以觀賞到廚師即蓆烹調美食。金糖盒透明玻璃杯蓋入面係海膽、三文魚子、日式脆餅和日式豆腐。師傅教食嘅時候要連埋棉花糖一齊食,入口鬆軟配搭埋入口即溶嘅海膽,好豐富嘅層次感。日式金柑帆立貝刺身雪白透明嘅帆立貝,配搭清爽香甜嘅金柑,入口即溶嘅鮮甜味。粟米脆餅壽司好少見到用脆餅做壽司,入面放入海膽和三文魚籽,同樣係海鮮嘅鮮味。戀丼飯盒上面係好厚身嘅厚燒牛舌,口感爽脆又勁多肉汁,配搭滿滿嘅三文魚子可以增添海水味。桃丼桃嘅顏色第一時間就聯想到吞拿魚蓉,口感夠晒綿密,又有豐富嘅魚鮨香。金龍珠海膽吞拿魚卷依款就係人氣嘅打卡菜式,金龍珠其實係醃製過嘅蛋黃,會比平時更豐富嘅口感。#金酒屋 #KINZAKAYA #居酒屋 #荔枝角居酒屋 #情侶好去處#聚會好去處 #串燒 #壽司 #刺身 #海膽 #和牛 #定食 #生蠔如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就系我嘅動力!記得點贊❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯
金糖盒
日式金柑帆立貝刺身
雪白透明嘅帆立貝,配搭清爽香甜嘅金柑,入口即溶嘅鮮甜味。
粟米脆餅壽司
戀丼