2024-02-04 1734 views
同屋企人慶祝生日, book咗將軍澳南嘅一間比利時餐廳叫Frites,依間餐廳要一早book,如果唔係Walk in嘅話都未必有位,餐廳好有情調,仲要有上下兩層,上2樓坐嘅話可以望到將軍澳南嘅海景,依家夜晚仲會有埋跨海大橋嘅燈,環境優美,餐廳食物好有質素,上菜嘅時候望到啲食物都已經垂涎三尺,服務員態度殷勤,佢哋留意到我哋有屋企人生日,於是佢哋喺上菜嘅時候播生日歌,令到個場好有氣氛好難忘,屋企人仲話下次要再嚟食過。龍蝦意大利飯 - 賣相一流,味道未至於話特別好味原味青口 - 做法係將忌廉加白酒配青口,味道濃郁,會令到你食不停口,仲要個汁係非常好味,完全係勁想加一啲面落去撈嚟食豬仔骨配番薯條 - 豬仔骨好Juice,配甜甜嘅番薯條真係好夾比利時窩夫 - 軟糖雙蛋白加自家製窩夫再配埋朱古力醬,食落口又唔會特別甜味道啱啱好

龍蝦意大利飯 - 賣相一流,味道未至於話特別好味