(Non-member)
被稱為邊爐怪的我,冬天時,一星期打足四日都唔會厭,家陣天氣熱,但仍然打邊爐欲望不減,幾驚艱辛,率之威迫倒男朋友陪我去食呢個和牛火鍋。其實家陣有冷氣,打邊爐都完全無問題喎。呢個任食每位$720,聽落好以貴d,但因為呢度係五星級酒店既日本料理,仲要係任食和牛,所以都覺得合理,我地打開餐牌睇,見倒平時食神戶和牛shabu shabu,每位都要$720,所以感覺上超扺。據侍應講,任食既澳洲和牛屬M6級(澳洲和牛以M12級為最高),我本人就覺得非常適合任食,因為M6食落無咁肥,唔會食少少就濟住濟住,雖然唔似日本和牛入口即溶,但其實佢既肉質同樣鬆化,而且比日本和牛更有肉味,更有咬口。除左鮮嫩既和牛外,雜菜亦係無限量供應,另更每位奉送前菜、雜錦剌身(有大大隻既北海道牡丹蝦和築地油甘魚,非常新鮮!!!超YUMMY!!!)、日本年糕和日本手打讚岐烏冬,實在是非常超值!!讚岐烏冬為日本三大名麵,比稻庭粗身(但絕對唔係超市o個十蚊三包既貨式),係非常非常非常非常彈牙,總之香港較少地方有得食,值得一試架。 除左抵食外,唔可以唔提佢既秘製湯底。傳統既shabu shabu,一般選用昆布湯底,味道比較清淡,而嵯峨

除左抵食外,唔可以唔提佢既秘製湯底。傳統既shabu shabu,一般選用昆布湯底,味道比較清淡,而嵯峨野今次選用既牛肉清湯,據講係由日本總廚以牛肉熬製,味道鮮甜濃郁,當湯喝同樣ichiban!!!

雖然男朋友係為左我先黎食,但係佢食完之後都非常滿意,仲讚我叻叻,帶佢黎食好野添,呢餐飯真係非常愉快同埋滿足!