2024-04-03
上環呢間鐵板燒環境好、服務又好。不論係同朋友食飯,甚至係公司同客食飯都好適合。今日我哋就試咗澳洲鮑魚二人餐,首先啲食材準備後俾你睇一睇,非常新鮮。首先係前菜:前菜係青瓜三文魚籽卷,清新爽口帶三文魚籽鮮味。之後鐵板燒部分。澳洲飽魚超大隻,分3個煮法,有層次感。先切片食法,有鮑魚肝醬及海帶。之後到切粒做法,非常爽口,Q彈口感。最後到鮑魚邊邊位,軟軟的腍身口感。3種食法。季節海鮮係蟶子,配上櫻花蝦,蟶子鮮爽。甘鯛立鱗燒魚質嫩滑,魚鱗煎到脆口。清酒煮蜆,蜆鮮甜帶帶酒香。牛肉係美國牛肉厚燒及薄燒。厚燒牛味香濃,夠juicy! 配蒜片食更香口。薄燒3成熟,牛肉嫩滑,包著蔥蒜好香。之後到炒雜菜、湯、漬物及荷包蛋炒飯。甜品有焦糖多士好香脆。另外仲有雪芭。
首先係前菜:前菜係青瓜三文魚籽卷,清新爽口帶三文魚籽鮮味。
季節海鮮係蟶子,配上櫻花蝦,蟶子鮮爽。 甘鯛立鱗燒魚質嫩滑,魚鱗煎到脆口。 清酒煮蜆,蜆鮮甜帶帶酒香。
牛肉係美國牛肉厚燒及薄燒。 厚燒牛味香濃,夠juicy! 配蒜片食更香口。 薄燒3成熟,牛肉嫩滑,包著蔥蒜好香。
之後到炒雜菜、湯、漬物及荷包蛋炒飯。 甜品有焦糖多士好香脆。另外仲有雪芭。