2021-06-04
荃灣,一個非常熟悉的地方,呢個位置,成條美食街,機乎你想食乜嘢都有。行入去睇睇有乜想食先,咦,有間澳門街咁得意,莫非我去咗澳門😂😂好似應該係新開,之前唔多覺😊原來係澳門人主理,唔怪之得👍👍—————————有炒小菜、又有任食雞煲火鍋選擇。碗碟衞生,又有消毒碗櫃⋯⋯👍🟥餐前小食:麻辣菜莆配花生🥜佐酒小吃,如果喜歡喝🍺啤酒🍻的人真係一流,餐前小食,又可以增加食慾👍————————-🟫德國咸豬手:招牌菜、正呀👍🥳外皮有入口即溶的感覺,香脆帶鬆軟放入口有溶化的滋味,廚師👨🍳功架技倆確實了得,外皮吃落剛剛恰到的口感,外皮剛剛好,咁肉又點呢?連肉都可以咁滑,肉質嫩滑剛剛恰到👍😋配合廚師👨🍳自家製的酸甜汁、或配上的沙律醬吃,喜歡點什麼醬汁配搭來吃,悉隨尊便!————————-🟧脆皮炸大腸:舌尖上的好味道:呢到嘅廚師👨🍳小菜確實出色👍像吃著乳豬🐷般外皮的脆脆豬大腸,外皮脆與內層的軟熟又帶煙靭的口感,再點上酸甜汁更加惹味👍————————🟩蒜心小炒王:蒜心爽口健康的蔬菜,配上豆腐乾、爽口的春菜、咸魚仔…..等等,又是惹味的一個小菜⋯⋯我又林子祥上身:😂真是咸魚蒜心也好好味😋————————🟪罐裝飲
好似應該係新開,之前唔多覺😊
原來係澳門人主理,唔怪之得👍👍
—————————
有炒小菜、又有任食雞煲火鍋選擇。
碗碟衞生,又有消毒碗櫃⋯⋯👍
🟥餐前小食:
麻辣菜莆配花生🥜
————————-
🟫德國咸豬手:
招牌菜、正呀👍
連肉都可以咁滑,肉質嫩滑剛剛恰到👍😋
————————-
真是咸魚蒜心也好好味😋
————————
🟪罐裝飲品:
飲完真係爽😄
涼爽、好爽、食得爽、食物爽
開心🥳⋯⋯簡單確係爽😂
—————————