中環🚇嘅「Espuma」係一間別具創意嘅新派🇪🇸西班牙菜餐廳,呢度嘅裝修好有現代感,同時融入咗🤩好多創意嘅設計元素,窗外仲有中環靚景,👍氣氛十分之好。佢哋夜晚嘅👏套餐十分之豐富,菜式有創意🎉而且十分之高質,每位只係💰$388勁抵食!酥皮焗🇦🇺澳洲翡翠鮑魚伴海鮮蛋黃醬絕對😍驚艷到我,香噴噴嘅酥皮🔥包住原隻嫩滑嘅澳洲翡翠🤤鮮鮑魚,配上海鮮蛋黃醬,味道層次好豐富👍,每一啖都充滿海洋🌊氣息。大閘蟹粉🦀丹麥多士係中西合璧嘅創意美食😋,酥脆嘅丹麥多士🍞配上大閘蟹粉,味道十分鮮美🥰,蟹粉嘅香氣好濃郁,好啱我口味😊。🇯🇵日本南瓜湯味道香甜又濃郁,入面仲有件🍄雞脾菇卷南瓜肉,所以食起上嚟🎃層次好豐富。龍蝦濃湯🥣濃郁香滑,龍蝦肉鮮甜彈牙🦞,每一啖湯都係咁滋味🤤。蝦膠銀鱈魚🐟釀紅甜椒配芫茜鮮茄汁🍅呢個配搭十分之新穎,大大個紅甜椒🫑釀入蝦膠同銀鱈魚,配上芫茜鮮🌱茄汁,味道非常豐富,😍口感層次多變,係好有創意又好食嘅菜式👍。鮮雞肉湯🥣墩煮西班牙黑毛豬及栗子呢個菜式有啲似🇯🇵日式嘅椰菜豚肉卷,上面仲加咗一片血腸糕🤩,十分之有特色。🐖黑毛豬肉質嫩滑,雞肉湯底🐓濃郁香甜,栗子嘅甜味滲入湯底🥄,非常滋味。招牌🏅鮮雜果麻

招牌🏅鮮雜果麻薯窩夫配雪糕🍨真係一流,麻薯窩夫外脆內軟腍😋,配上新鮮嘅雜果🍓同雪糕,甜而不膩。
特色朱古力🍫蛋糕濃郁香甜,入面🧁有好多忌廉口感滑溜。
Type of Meal
Dinner