2017-10-17 207 views
同BB同事一齊去佐敦食飯。當然又係食辣野啦!今次試吓呢間係佐敦嘅四川菜。等左大概10分鐘有位入去,唔算太耐。菜式,其實同大部份川菜都差唔多。我哋叫麻辣薯粉、水煮牛肉、蒜泥白肉、夫妻肺片、一碗麵、仲有非常解渴新力啤酒!一開始,薯粉已經嚟咗。佢嘅話真係非同凡響,我本身好食得辣,但係我男朋友同我都食到標晒汗都好,馬拉嘅味道係口中不停徘徊。起初你會覺得冇乜特別,但後勁非常強勁,麻辣感覺會在口中不停迴旋、昇華。木薯粉的辣油亦相當吸引。如果喜歡辣的朋友,會好似我男朋友咁,另外叫一碗白飯,配上湯汁一起在吃。非常過癮我同事叫果一碗麵,反而唔係太辣,需要由我嗰碗分一啲湯汁給他吃其他配菜,做得非常出色。難怪少少嘅店舖,整個晚上都會滿座。我叫左凍金橘檸檬,但我男朋友堅持要飲新力啤酒。他說新力啤酒,有獨特的口味,非常解渴,食麻辣湯麵的時候,特別配合。買單四個人$445抵食到爆

,配上湯汁一起在吃。非常過癮
酸辣木薯粉

其他配菜,做得非常出色。難怪少少嘅店舖,整個晚上都會滿座。

夫妻肺片
蒜泥白肉