2020-01-06
今日去左荔枝角D2食晚飯一早已經BOOK左呢間專食酸菜魚既餐廳之前已經聽朋友推介過呢間餐廳知道係荔枝角開左分店又就腳D, 就BOOK左佢餐廳既座位幾舒適, 仲有卡位坐叫左一份小份既酸菜魚, 再加左兩個小食酸菜魚(小份): 我地一見呢個”小份”既酸菜魚就覺得好震撼!因為真係份量十足!店員話佢係用鱸魚, 仲去埋骨, 岩哂唔鍾意吐骨既我, 魚肉好鮮嫩, 加上佢用左好多香料調味, 又有少少酸麻既味道, 唔會搶哂魚既鮮味! 酸菜係另一大重點!佢既酸菜令人越食越開胃! 加埋其他既配菜: 豆卜, 豆腐, 寛粉, 金茹, 真係超豐富+大滿足!酥炸無臉男: 呢個係炸豬肉條, 外面炸得幾酥脆, 沾小小辣粉, 香口又好味夫妻肺片: 牛腱, 牛肚配麻辣醬汁, 幾刺激又忍唔住一啖接一啖呢間餐廳既食物好出色, 而口味又會岩一家大細, 下次家庭聚會又多個選擇
一早已經BOOK左呢間專食酸菜魚既餐廳
之前已經聽朋友推介過呢間餐廳
知道係荔枝角開左分店又就腳D, 就BOOK左佢
餐廳既座位幾舒適, 仲有卡位坐
叫左一份小份既酸菜魚, 再加左兩個小食